Style Had No Age: Corine Spier-Rottschäfer.

Ze werd bekend door een wereld waarin alles draait om het uiterlijk en ze ontpopte zich als een slimme zakenvrouw: Corine Spier-Rottschäfer, de eerste Nederlandse vrouw die werd uitgeroepen tot Miss World, is donderdagochtend op 82-jarige leeftijd overleden, zo meldt haar familie.

Article continues after the ad

Spier werd in 1959 uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld, nadat ze eerder al werd verkozen tot Miss Holland en Miss Europa. Met de prestigieuze prijs won ze ook 4.000 gulden en een auto met 16.000 kilometer aan benzinebonnen van een benzinestation.

Het leverde daarnaast een succesvolle carrière als model op.  "Als ik oude foto’s terugzie, dan denk ik wel: technisch gesproken was ik verdomd goed," zei ze in 2001 in het Algemeen Dagblad.

"In mijn tijd waren er geen visagisten, stylisten en klanten die voortdurend om je heen drentelen om je gezicht bij te smeren of kleren recht te trekken. Je deed alles zelf.’

In de tweede helft van de jaren zestig had Spier genoeg van het modellenwerk en richtte ze met Corine's Agency het eerste professionele modellenbureau in de Benelux op. Met het bedrijf verwierf het oud-model internationale bekendheid.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GBQW (@greatestbeautyqueensoftheworld) op

De oprichting van het modellenbureau stuitte aanvankelijk op veel verzet. Ze kreeg zelfs een geldboete, omdat ze de wet op arbeidsbemiddeling zou hebben overtreden. Spier vocht de boete aan tot aan de Hoge Raad en werd in het gelijk gesteld. Het besluit leidde tot de oprichting van uitzendbureaus in Nederland.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GBQW (@greatestbeautyqueensoftheworld) op

In 2002 ging Spier met pensioen. Ze was sinds 1962 getrouwd met Edo Spier, architect en voormalig Tweede Kamerlid voor D66. Samen kregen ze twee kinderen.

Foto's (c) ANP, Brunopress, WikiCommons

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in