'Het is ermee kappen of Elizabeth Taylor worden.'

Na drie scheidingen is actrice, producent, ondernemer en sinds vandaag ook talkshowpresentator Drew Barrymore (45) er helemaal klaar mee. "Ik ben een hopeloos romantische ziel en iedereen op deze planeet heeft liefde nodig in een of andere vorm," zegt ze in People. "Hoe dat eruit ziet, is voor iedereen weer anders, maar dat is wel de kern en ik kan het niet helpen dat ik dat deel van mijn leven wil verkennen en onderzoeken."  

Over online daten is ze niet erg enthousiast: "Ik heb het geprobeerd, een paar dates. Veel mensen hebben me totaal geghost (nooit meer iets van zich laten horen). En ik heb ooit op een date zitten wachten en toen kreeg ik op het moment dat we hadden afgesproken een appje: 'Sorry, ik kan niet.' Om eerlijk te zijn, trek ik liever op met mijn vriendinnen." Of is ze thuis met een goed boek. 

Article continues after the ad

Gaat de romantische ziel ooit nog haar jawoord geven? "Nooit. Nooit, nooit, nooit meer. Ik zal nooit meer trouwen! En ik ben iemand die vindt dat je nooit het woord 'nooit' moet gebruiken, hè? Maar toch: ik zal N-O-O-I-T meer trouwen. Het voelt alsof ik twee opties heb: ik kan ermee kappen, omdat het gewoon niet werkt, of ik kan Elizabeth Taylor worden. Ik wil gewoon nooit meer op die manier met iemand verbonden zijn. In een relatie ga je uit elkaar en ga je allebei verder, na een huwelijk is dat zo anders. Het is mooi dat we vast proberen te houden aan een instituut dat stamt uit de tijd dat het dichtstbijzijnde gezelschap drie dagen paardrijden van je verwijderd was en je niet ouder werd dan dertig jaar, maar het is niets meer voor mij."

By the way, ze is niet tegen de liefde. "Dit betekent niet dat ik niet graag weer iemand zou willen leren kennen," zegt Drew. "Als mijn kinderen zijn gaan studeren of zo. Al kan het ook volgend jaar gebeuren. Je kunt zomaar verliefd worden, ik sta er voor open, maar ik ben er niet naar op zoek. Ik heb genoeg in mijn leven én ik heb heel veel liefde in mijn leven."

En die liefde komt vooral van haar vriendinnen én haar dochters Olive en Frankie. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Drew Barrymore Show (@thedrewbarrymoreshow) op

Voor haar talkshow, die vandaag in Amerika in première gaat, interviewt ze ook andere mensen dan zichzelf, maar dit filmpje is te leuk om niet even te laten zien. Succes Drew! 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in