'Dan rijden we met ons campertje naar een oever en gaan we picknicken.'

Singer-songwriter, country-icoon, ondernemer en allround goed mens Dolly Parton is inmiddels 54 jaar getrouwd met haar Carl Dean. Ze leerde hem kennen op haar achttiende, in de wasserette.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door History Daily (@historydailypix) op

In People vertelt ze het geheim van zo lang leuk getrouwd zijn. "We hebben nog altijd onze momentjes," zegt ze. "Zoals in de lente, als de eerste gele narcissen beginnen te bloeien. Dan brengt mijn man altijd een boeketje mee voor me, zelfs als er nog sneeuw ligt. En meestal schrijft hij er een gedichtje bij. Voor mij is dat onbetaalbaar."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dolly Parton Fan Account (@daily_dolly_parton) op

Opmerkelijk is dat Carl Dean al zeker veertig niet bij optredens of events van Dolly is gespot. Er zijn slechts weinig foto's van hen samen en het is voor het eerst dat Dolly zo openhartig over hun relatie is. Carl is altijd het tegenovergestelde geweest van extroverte Dolly, "Hij verlaat nauwelijks het huis en heeft niet echt contact met mensen, tenzij dat absoluut moet," aldus een familievriend in Amerikaanse media. "Carl leeft nog steeds teruggetrokken en zal hun huis doordeweeks maar een paar keer verlaten. Een groot verschil met Dolly." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine) op

Ondanks het feit dat Carl Dean inmiddels kampt met de ziekte van Alzheimer, heeft het stel nog altijd dates en probeert alles te halen uit wat er nog is. "Dan kook ik dingen waarvan ik weet dat we ze lekker vinden en die pak ik dan in een picknickmand," zegt Dolly. "En dan rijden we met ons campertje naar een of andere oever en gaan daar lekker samen picknicken. Of we gaan naar zo'n klein Days Inn Motel. Zolang het bed maar schoon is en er een badkamer is. Dat zijn onze dingetjes. Of ik maak een etentje bij kaarslicht."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dolly Parton (@_dolly.parton1946) op

Nog tips, Dolly? "Hou! Van! Jezelf! Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kun je dan van een ander houden? Wees jezelf, dat is sexy. Mensen voelen zich daartoe aangetrokken, het is magisch. Een soort energie. Ik ben altijd een geweldige lover geweest omdat ik een gepassioneerd mens ben. Ik voel gewoon mijn sensualiteit, mijn seksualiteit, mijn hartstocht en daar hoef ik me absoluut niet voor te verontschuldigen." Dit is #lifegoals, toch?

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in