Humor en persoonlijke groei alom, what's not to like? 

Een paar jaar geleden vierde ik mijn vijftigste verjaardag met zo'n twintig sprankelende, slimme en geestige vriendinnen en vrouwelijke collega's. Suikerzoon van negentien schonk champagne en keek zijn ogen uit. Het huis trilde van het gelach. En voor iemand die sinds haar 18de haar verjaardag niet meer had gevierd (mijn feestvrees is legendarisch), was het de party van de eeuw.

Al die leuke vrouwen zijn gelukkig nog altijd in mijn leven, inmiddels ook een paar jaar ouder. Ze werken zich een slag in de rondte, leven uitbundig en kunnen nog altijd heel hard lachen. Wat er intussen aan scheidingen plaats had, knakte geen van hen. Een van hen vindt haar man nog altijd een schat, maar is na twintig jaar toch met hem gaan latten om wat meer ruimte voor zichzelf te hebben. En wat er verder langskomt aan morrende pubers, opvliegers en mantelzorg – ze laten zich niet gek meer krijgen.

Twee van de vrouwen die er waren, ken ik al sinds mijn zeventiende. De een heeft inmiddels een zilvergrijze pixiecut en studeert weer – eeuwig nieuwsgierig naar het onbekende. De ander durft tegenwoordig haar intuïtie voor haar diepgewortelde plichtsgetrouwheid te laten gaan en nee te zeggen tegen op het eerste gezicht spannende banen waarbij onwillekeurig toch alarmbellen gaan rinkelen – persoonlijke groei alom.

Article continues after the ad

Dat is de magie van in de vijftig zijn: je wordt steeds meer jezelf en steeds… kalmer over wat er op je afkomt. Niet dat ik het coronavirus niet bloedserieus neem. Maar met gezond verstand, voldoende hygiënische discipline, wat levenservaring en een dosis relativeringsvermogen sta je er toch minder (m)achteloos tegenover dan de gemiddelde twintiger.   

Die attitude vind je terug in HappyFifty&More, de Nouveau Special die nu in de winkel ligt. Geen malligheid als 'vijftig is het nieuwe dertig'. Wel inspiratie, realisme, humor en de juiste mentaliteit om het leuk te hebben en gelukkig te zijn, ongeacht je leeftijd. Heerlijk 'tell it like it is' (want we nemen geen blad meer voor de mond), maar ook een feestje van herkenning. Mis 'm niet – het is een pareltje voor als je happy fifty en méér bent.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in