'Zuinig doseren is aan te raden.'

Voor parfumliefhebber Cisca Dresselhuys was het een must om aan het bestseller parfum Lucht van Zeeman te komen. Het was prompt uitverkocht en ook volgende expedities waren tevergeefs. Inmiddels is ze voorzien en is het tijd voor een review: maakt Lucht de verwachtingen van een echt parfum waar? Het woord is aan Cisca:

En daar waren dus eindelijk de twee flesjes 'Lucht' van Zeeman. Niet in de winkel gekocht, want daar zijn ze nog steeds uitverkocht, maar in mijn brievenbus, opgestuurd door het bedrijf zelf, dat mijn wanhopige zoektocht op deze site had gevolgd. Dank voor deze aardige geste.

Article continues after the ad

Dan nu eindelijk: hoe is 'Lucht'? Een lekkere lucht of gebakken lucht?

Er zijn twee verschillende geuren met dezelfde naam, de gele is vooral voor vrouwen, de blauwe voor vrouwen én mannen.  Die laatste is lichter. Ik weet dat precies, want direct nadat de flacons binnenkwamen, ben ik ze gaan testen. Een scheut op de ene pols en een tijd later een op de andere, zodat ik ze eerst apart en later afwisselend na elkaar kon ruiken.

Omdat ik bepaald niet zuinig was geweest, schrok ik flink na het eerste spuitje, waarschijnlijk was ik te scheutig geweest, want een enorm sterke geur vulde de kamer. Een dag later, na het douchen en tig keer handen wassen, zat die geur, zij het minder sterk, nog steeds op m'n pols.  

Mijn conclusie: wees zuinig bij het aanbrengen van dit parfum, want het is een aparte, stevige geur. Voor mij te sterk, niet natuurlijk en te weinig 'bloemig'. Misschien meer iets voor rebelse jonge meiden dan voor rijpere dames zoals ik, die het toch wel fijn vinden ergens nog iets van een rozen- of jasmijngeur te herkennen.

De zachtere uitvoering van 'Lucht' is nog steeds stevig, maar toch aanzienlijk milder. Deze heeft mijn douchebeurt niet overleefd.  Ook deze blauwe 'Lucht' is een aparte geur, waarin ik opnieuw niets bloemigs kon ontdekken. Jammer.

Toch laat ik de twee Luchtjes op m'n wastafel staan. Mocht ik weer eens in een recalcitrante bui zijn of harde onderhandelingen moeten voeren, dan gebruik ik ze. Moet ik er wel een paar cowboylaarzen en een leren jasje bij kopen.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in