Om er een prachtig, ageless en tevreden 2020 van te kunnen maken, heeft Nouveau's online redacteur Caroline het volgende bedacht...

‘Je wordt ouder, mama, geef het maar toe, je wil er alles aan doen, maar je weet niet hoe, je wordt ouder, mama!’, Peter Koelewijn zong het in de seventies al, over papa weliswaar, maar het geldt net zo goed voor ons. 

Geen groepje

Waarom verzetten we ons soms zo tegen dat ouder worden? Sinds dit jaar is één op de twee Nederlanders boven de vijftig. Eén op de twéé! Dat is niet bepaald een groepje. Moet trouwens ineens aan Power to all our friends van Cliff Richard denken. Allemaal even uit het hoofd meezingen, want we zijn met véél en we kunnen er maar beter een feestje van maken.

 

Article continues after the ad
 

Miljoenen ouder wordende vrouwen dus ook. Waaronder een stroming dames waar ik niets van begrijp, het type ‘iedereen wordt ouder maar ik doe net alsof ik nog 35 ben’. In de ontkennende fase en dat zullen we weten ook. Helemaal niks mis met bewegen, sporten, op je gewicht letten, spuitje botox, prachtig. Maar sla please niet door met fillers en pruil niet zo over je leeftijd, alsof je groot onrecht wordt aangedaan. Omhels die innerlijke bejaarde van je, streef ernaar de leukste oudere vrouw te worden die je in je hebt. En zeur niet zo. Denk ik dan.

Mooie dochter

Het schokkendst vond ik de vrouw die me vertelde dat haar dochter veertien was. Toen ik vroeg of ze het niet heerlijk vond om te zien hoe mooi die meiden dan worden, antwoordde ze: ‘Ik haat haar er juist om, ik voel me zo oud en lelijk als ik haar zie.’ Nu ik het opschrijf, word ik er weer naar van. Hoe kun je nu niet genieten van de schoonheid en jeugd van je eigen kind?

Het nieuwe 30 

En dan dat geëmmer over vijftig is het nieuwe dertig? Doe mij een lol, joh! Als ik twintigers, dertigers en veertigers druk, druk, druk zie zijn, dan word ik daar helemaal niet droef om voorbije tijden van. Welnee, juist opgelucht dat al dat jachtige gelazer achter me ligt. Lekker relaxed dat ik voor sommige dingen te oud word. Kitesurfen ga ik in dit leven niet meer doen, maar suppen kan ik inmiddels en dat vind ik avontuur genoeg. 

Johnny de Mol

Dit jaar word ik 56. En ik val niet op Johnny de Mol. Laat staan dat ik stiekem een crush op hem heb, zoals iemand laatst tot mijn grote schrik veronderstelde toen ik zei dat ik hem zo leuk vond. Moet er niet aan denken. Ik val gewoon op mannen van mijn eigen leeftijd en soms zelfs (een stuk) ouder. Schijnt best gek te zijn als ik leeftijdgenoten hoor beweren dat ze ‘alleen nog maar jongere mannen’ willen. Laatst zeiden er drie in één week dat tegen me, huh, hoezo dan dacht ik. Klopt dat 50+ mannen soms niet 100% kreukvrij meer zijn, maar hé, ben jij dat wel? Is toch veel gezelliger om sámen in de kreukels te liggen. En denk eens aan alle ervaring die ze op velerlei gebied hebben, kun je ook een hoop lol van hebben… 

Leuk idee?

Kortom. Weet je wat mij nou een leuk idee lijkt? Als we in 2020 allemaal tevreden zijn met onze leeftijd. Volgens mij komt er dan namelijk een positieve energie los, daar blazen we al die jonkies zo mee van hun sokken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in