Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ciska Dresselhuys over het geheim van Huis ten Bosch

Iets met zilveren draden tussen het goud. Het was een hit van Max van Praag, in de jaren vijftig, ‘Zilveren draden tussen het goud’. Alleen al het feit, dat je dat weet, bewijst dat je ‘een kwetsbare oudere’ bent. Tot nog toe heb ik dat nummer nog niet gehoord in deze coronacrisis, terwijl er toc...

Ciska Dresselhuys over het geheim van Huis ten Bosch

Iets met zilveren draden tussen het goud.

Het was een hit van Max van Praag, in de jaren vijftig, ‘Zilveren draden tussen het goud’. Alleen al het feit, dat je dat weet, bewijst dat je ‘een kwetsbare oudere’ bent. Tot nog toe heb ik dat nummer nog niet gehoord in deze coronacrisis, terwijl er toch alle aanleiding toe is, nu de kappers twee maanden lang gesloten zijn geweest.

Op menig mannen- en vrouwenhoofd zijn die zilveren draden inmiddels in overvloed aanwezig. Mannen hebben daar minder last van dan vrouwen, althans ik hoor ze er niet over, bij vrouwen ligt dat anders. De ijdelsten (of de dappersten) wachtten niet op de kapper, die hebben er zelf iets aan gedaan door bij hun – gesloten - kapper een zogenaamde verfkit te bestellen. Daarin zitten een kwast, een kapmantel en een persoonsgebonden verfmengsel.

Uit eigen ervaring weet ik dat de voorkant van je haar verven wel tot de mogelijkheden behoort, maar hoe doe je het aan de achterkant ? Daarvoor heb je echt de helpende hand van een man, vriendin of volwassen dochter nodig.

Toen koningin Máxima onlangs op Koningsdag op tv was, zaten er kappers voor de buis, die er een extra leesbril bij hadden opgezet, om te controleren hoe haar uitgroei eruit zag. Een van hen schreef in Het Parool, dat hij er zeker van was dat hier een beroepskapper aan het werk was geweest. De uitgroei bleek namelijk heel vakkundig, met zelfs de bijbehorende highlights, bijgewerkt te zijn. En dat in coronatijd.

Ik heb daar verder niets meer over gehoord, de RVD heeft er geen verklaring over uitgegeven en ook Mark Rutte heeft er het zwijgen toe gedaan. Wat heel verstandig was, want als was uitgelekt dat er echt een kapper door de achterdeur Huis ten Bosch was binnengeslopen, waren de rapen gaar geweest. Dan was de republiek met rasse schreden naderbij gekomen.

Voor veel mensen (lees: vrouwen) staat een bezoek aan de kapper op nummer 1 na het beëindigen van de lockdown. Vóór zaken als het bezoeken van oude ouders / opa’s en oma’s / de kerk / het café / de bioscoop / het theater of het tuincentrum. Dat kan, nu de kappers volgende week weer open gaan. Heel fijn, want Max van Praag mag dan wel zingen dat hij altijd van zijn schat zal blijven houden, jong of oud, mét of zonder die zilveren draden, daar vertrouwen wij toch niet helemaal op.

Bovendien: Max van Praag is al lang overleden en of Marco Borsato en Guus Meeuwis er net zo over denken, is maar helemaal de vraag.

PS Mijn eigen plannen? Ik stuur eerst mijn man (met mondkapje) voor een knipbeurt en om de situatie ter plekke in ogenschouw te nemen. Daarna reis ik af met mijn Klazien-uit-Zalk-lokken.

Deze column is eerder gepubliceerd op het zeer informatieve forum Meer over Medisch.