Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cisca Dresselhuys stuurt haar man naar het front (lees: de supermarkt)

'Misschien dat er een speciale app voor kan komen?'  Journalistiek zwaargewicht, powervrouw en Nouveau-contributor Cisca Dresselhuys vertelt over haar belevenissen in coronatijd: Mijn man kwam terug van het front. Dat wil zeggen, terug van een boodschappentocht naar Albert Heijn. Sedert de corona...

Cisca Dresselhuys stuurt haar man naar het front (lees: de supermarkt)

'Misschien dat er een speciale app voor kan komen?' 

Journalistiek zwaargewicht, powervrouw en Nouveau-contributor Cisca Dresselhuys vertelt over haar belevenissen in coronatijd:

Mijn man kwam terug van het front. Dat wil zeggen, terug van een boodschappentocht naar Albert Heijn. Sedert de corona-crisis laten wij de boodschappen thuis bezorgen, maar niet door AH, want de besteldienst van dit bedrijf is tot nader order volgeboekt, dus wij scharrelen de dagelijkse leeftocht bij elkaar bij kleinere grutters. Maar nu we via een vriend – met medische connecties in China - een paar deugdelijke mondkapjes hebben gekregen, durft mijn man het aan weer eens zelf te gaan winkelen.

Behalve dat kapje draagt hij ook nog een paar plastic handschoenen, aldus uitgedost gaat hij naar het winkelcentrum, waar vrijwel alle zaken gewoon open zijn. Hij is er toch wat opgewonden over. Hoe een normale bezigheid opeens een uitdagende onderneming kan worden. Opvallend vond hij de keurige rijen buiten de supermarkt, in tegenstelling tot de nonchalance waarmee de mensen, eenmaal binnen, toch door elkaar gingen lopen. Klaarblijkelijk kennen maar heel weinig mensen de volgorde van de artikelen in hun supermarkt, waardoor ze niet in één rechte lijn hun boodschappen kunnen doen.

Toen hij thuis kwam, vroeg ik hem het hemd van het lijf, alsof hij na een lange reis terug was uit Afghanistan. Hoe druk was het? Hielden de mensen goed afstand? Waren er meer mensen met een mondkapje? Waren er nog lege schappen? Hadden de caissières handschoenen aan? Was hij hoestende mensen tegen gekomen ?

Nadat dit alles uitgebreid behandeld was, ging ik over tot het inspecteren van de gekochte waar, waarbij ik erg moest oppassen geen kritiek te leveren op sommige artikelen. Hoe zo een glutenvrije paasstol? Wij zijn toch niet allergisch voor gluten? Nee, soja-yoghurt is geen echte yoghurt, het mag zelfs die naam niet dragen. Alsof moeder in de winter van 1944 tegen vader, die net een barre hongertocht op een fiets met houten banden achter de rug had, zou zeggen: ‘Bruine bonen? Ik had liever witte gehad.’

Ik las dat ze in Nigeria onlangs borden langs de wegen hadden geplaatst met de aansporing aan vrouwen om in deze moeilijke tijd niet te vitten op hun man. Wegens begrijpelijke bezwaren van de vrouwen zijn deze snel weer weggehaald.

Overigens is zo’n goede raad helemaal niet zo gek, maar dan zowel bedoeld voor vrouwen als mannen. Misschien een ideetje voor een speciale app? Voor alle 17 miljoen Nederlanders. Anoniem natuurlijk. Maar wel verplicht.

Foto (c) Hollandse Hoogte 

Deze column heeft eerder in Meer over Medisch gestaan.