En viert haar verjaardag met Être Cécile.

Vijftig is ze dit jaar geworden, Claudia Schiffer, een van de supermodellen van de jaren negentig. Ze werkt nog altijd, maar is nooit vergeten hoe ze begon. "Karl Lagerfeld was mijn sterrenstof," zegt ze. "Hij leerde me over fashion, stijl en hoe te overleven in de modewereld. Wat Warhol voor kunst was, was Karl voor fashion. Hij was de enige die zwart-wit kleurrijk kon maken en ik zal hem eeuwig dankbaar blijven."

Article continues after the ad

Lagerfeld, hier met Claudia in 2006, hielp haar niet alleen in het begin van haar carrière, maar ook later, zodat ze ook als veertiger nog volop in het modellenwerk zat. "We roepen nu wel hard dat leeftijd er niet toe doet, maar het is nog niet zo lang geleden dat je carrière als model op je 25ste voorbij was omdat ze je te oud vonden," zegt ze. "Het is goed dat daar verandering in is gekomen. Alle leeftijden zouden vertegenwoordigd moeten zijn in fashion."

Haar meest recente succesje is een collectie in sixties en seventies stijl – denk aan Sylvie Vartan en Jane Birkin – in samenwerking met Être Cécile.

"Het is een beetje retro cool, Frans meisje," zegt ze.

"Jeans hoort echt bij mijn dagelijkse uniform, maar ik wil er wel iets leuks op dragen." En truitjes op naam zijn dat, vooral als je Claudia heet, dan 🙃 

Foto's (c) Getty Images, Être Cécile.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in