Wegdromen? Het kon weer even!

De modewereld mag Cate Blanchett wel een bloemetje sturen, want ze heeft haar best gedaan om haute couture weer op de kaart te zetten tijdens het Filmfestival van Venetië, waar ze als juryvoorzitter veelvuldig in beeld kwam.

Article continues after the ad

Er zijn vast puristen die menen dat Blanchett uitsluitend in grauwe pandemiemode de rode loper had mogen betreden. Voor de liefhebbers was het een feest, om eindelijk weer eens fraaie looks te zien. En dat ook nog op een volwassen vrouw die weer waar ze mee bezig was en bewust had gekozen voor glamour, om het leven te vieren, met mondkapje en al.  

De Alexander McQueen top droeg ze ook al eens naar Bafta's in Londen (links), in 2016, maar met broek en blazer was ie ook beeldschoon.  

De Esteban Cortazar is een showstopper van voren…

…maar ook beeldig van achteren, met een sierlijk sleepje. Blanchett droeg 'm eerder in 2015 en het is er eentje die het waard is om nog eens uit te worden gelaten.

Vette knipoog naar de klassieke gestreepte palen van Venetië, met dank aan Armani.

Meer 'Lido' dan dit wordt het niet: wederom Armani.

Dit was misschien meer iets voor het Filmfestival van Cannes geweest #palmdor

Monochroom met een knap jasje, look van Armani.


 

Blauw jumpsuit met ongemakkelijk laag kruis (swipe even naar links om het te zien).

Rood pak, altijd goed.

Armani Privé met side boob - Blanchett heeft een hotline met Giorgio. 

En nog een Alexander McQueen die er een béétje uitzag alsof Sarah Burton zich tijdens de lockdown zo stierlijk verveelde dat ze van twee kledingstukken één had gemaakt: deze jurk lijkt ons ernstig in de war.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in