'Een comfortabele bank is een must.'

Uit Aylin König's liefde voor fashion groeide een succesvolle carrière als fashion en lifestyle blogger. Inmiddels is ze fulltime influencer met 647.000+ volgers op Instagram én designer met een eigen modecollectie: by Aylin Koenig.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door aylin koenig (@aylin_koenig) op

Ze is getrouwd met Tobias Freund (waar ze mee samenwerkt), heeft vier mensen in dienst en verdeelt haar tijd tussen haar showroom en kantoor en haar appartement in Hamburg.

Article continues after the ad

In de hoek bijzettafel Lesley in marmerlook

"Ik vind het jammer dat de grootste motivatie om te bloggen tegenwoordig geld verdienen is," zegt König. "Ik ben ermee begonnen voor de lol en in het begin zag het er niet uit, het was heel amateuristisch. Wat er nu staat, is een stuk professioneler, maar ik hoop dat je er ook nog aan afziet hoeveel plezier ik erin heb. Het moet er natuurlijk goed uitzien, maar ik streef niet naar het perfecte plaatje en ik laat ook wel eens weten dat ik in een dipje zit. Dat is niet zwak, dat is normaal."

Modulaire bank Lennon

Volgens haar wordt het influencersdom nog wel eens onderschat. "Op deze manier voor jezelf werken is hard werken, met veel reizen en altijd online zijn kan best vermoeiend zijn," zegt Aylin. "Je moet er een beetje levenservaring voor hebben, volgens mij. En naast de online wereld ook de nodige ervaringen hebben in de echte wereld. Het is niet zo dat als je vandaag op Instagram begint, je morgen online succes hebt."

Naast de bank fauteuil Wayne.

König woont in een deel van een oud gerestaureerd gebouw in Hamburg-Uhlenhorst. "Ik probeer de zaken op kantoor te houden zodat thuis ook echt privé blijft," zegt ze. "Het loopt wel eens in elkaar over, zeker de afgelopen maanden heb ik veel thuis gewerkt tijdens de lockdown…"

"… maar Tobi en ik willen het huis toch liever voor onszelf en vrienden houden – we genieten er van de rust en van het balkon en de erker. Het gevaar van thuiswerken is toch dat je ook in de avonden en weekenden doorwerkt, daar zijn we allebei gevoelig voor, vandaar dat we het toch zoveel mogelijk proberen te scheiden."

Bank Solomon

Voor de meeste zelfstandige ondernemers is het moeilijk 's avonds de computer uit te zetten, Ayling heeft daar minder moeite mee. "Tobi werkt echt heel veel, wat soms een beetje vermoeiend kan zijn. Ik wil niet klagen, ik ben natuurlijk blij dat het zo goed gaat, maar soms zit ik 's avonds op de bank en wil ik een serie kijken en moet ik hem vragen of hij de laptop eens even wil neerleggen. Ik heb ook quality time nodig met hem en Summer. Dat is voor ons altijd erg belangrijk geweest, maar toen we samen gingen werken was het wel een heel proces om dat in goede banen te leiden. Vandaar dat we nu strenger omgaan met werk en thuis."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

current office mood 💭

Een bericht gedeeld door aylin koenig (@aylin_koenig) op

"Thuis zit ik het liefst op het balkon het licht en het uitzicht is er fantastisch," zegt Aylin.

"En een comfortabele bank is een must, ik moet bekennen dat ik er vaak op mijn gemak op lig te scrollen, met Summer naast me.""

Voor het interieur koos ze veel kalme, lichte kleuren. "Ik heb altijd al gehouden van minimalistische lijnen," zegt Aylin. "Voor mij stralen de gedempte kleuren kalmte uit. Ze leiden me niet af en helpen me om gefocused te blijven op wat belangrijk is. Neutraal wint bij mij altijd."

In haar home decor valt vooral op hoe Aylin met verhoudingen speelt. "Het is al net als bij mijn kleding: oversized en simpel. Een beetje Scandinavisch, groot en eenvoudig, met een paar opvallende details."

"Normaal gesproken reis ik heel veel, dat hoort bij dit werk," zegt Aylin. "De afgelopen maanden ben ik veel meer een thuisvrouw geworden. Dit is mijn basis. Het is leuk om weg te gaan, maar nog veel leuker om thuis te komen."

Foto's (c) West Wing waar ook veel van Aylins home decor te vinden is. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in