Haar familie werkte mee aan de veelbelovende documentaire.

Volgende maand komt een nieuwe documentaire over Audrey Hepburn uit, met zeldzame archiefbeelden en bijdragen van haar zoon Sean Hepburn-Ferrer en kleindochter Emma Ferrer.

De wereld herinnert zich Audrey als filmster en stijlicoon, die ook 27 jaar na haar dood nog symbool staat voor Hollywood glamour. In 'Audrey, more than an icon' wordt wat dieper gegraven dan dat.

Article continues after the ad

De documentaire, gemaakt door het team dat ook de fashiondocu McQueen afleverde, biedt een beeld 'van haar persoonlijke leven, haar dromen en haar aspiraties'.  

Haar unieke relatie met Hubert de Givenchy komt uiteraard aan bod, maar ook haar nare jeugd. Ze werd in de steek gelaten door haar vader en leed, zoals zoveel anderen, veel honger tijdens de Tweede Wereldoorlog die ze in Nederland doorbracht.

Daarnaast laat 'Audrey, more than an icon' zien hoe ze haar haar bekendheid – en ze was echt een superster – inzette om als ambassadeur UNICEF op de kaart te zetten.  

'Audrey, more than an icon' komt uit op DVD en is vanaf 30 november verkrijgbaar als digitale download.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in