Nouveau's covervrouw over werken in coronatijden.

Een roman schrijven of de Noordpool ontdekken: voor Anita Witzier (59) hoeft dat allemaal niet. Ze is volkomen gelukkig met het leven dat ze leidt. Al is die naderende zestig soms confronterend. Zeker nu ze voor Anita wordt Opgenomen zes instellingen voor ouderenzorg bezoekt, in tijden vol beperkingen. Heeft corona haar nieuwe inzichten gegeven?

Article continues after the ad

‘In het algemeen: dat we elkaar allemaal keihard nodig hebben, afhankelijk zijn van anderen. Daar moeten we meer naar handelen. Ik erger me rot aan de polarisatie, het idee dat wat er nu gebeurt een complot zou zijn, je middelvinger opsteken. Verder heb ik geleerd dat ik prima gedij bij rust. We moeten zoveel van onszelf. Ik vond het eigenlijk wel prettig dat sommige verplichtingen verdwenen waren."

Meer lezen? Het uitgebreide interview met Anita vind je in de nieuwe Nouveau, die morgen in de winkel ligt! Nooit meer iets missen? Neem een abonnement!

(c) DPG Media / Nouveau 2020

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in