Om toch even van vol te schieten...

Angelina Jolie – moeder van zes, actrice, producer, regisseur, mensenrechtenactivist en filantroop – werkt dit jaar twintig jaar als speciaal gezant voor de United Nations High Commissioner for Refugees. Het was aanleiding voor een interview met Time over de coronacrisis: "Het is een beangstigende tijd, we konden hiervoor ons werk al amper doen."

Eerlijk is eerlijk, het is geen opwekkend materiaal: Angelina geeft aan hoe de pandemie nog jaren in negatieve zin zal doorwerken op iedereen in het algemeen en vrouwen en kinderen in het bijzonder. Vooral hoe ze praat over het effect van niet naar school kunnen op meisjes is hartverscheurend. En hoe de wereld ook als het virus onder controle zou mogen komen, geen inhaalslag zal kunnen maken als het aankomt op de aanpak van kindhuwelijken, honger en kansen. Maar toch: verfrissend om deze bijzondere vrouw zo eerlijk te horen praten over de gevolgen van corona in gebieden die momenteel even erg ver van ons bed lijken.

Article continues after the ad

Wat doet ze zelf, behalve aandacht vestigen op het probleem? Jolie doneerde een miljoen dollar aan No Kid Hungry, doneerde al miljoenen aan het vluchtelingenwerk van de VN en financiert tien scholen in Cambodja, Kenia en Afghanistan. Daarnaast werkt ze samen met UNESCO aan een Global Education Coalition om onderwijs-op-afstand mogelijk te maken tijdens de pandemie. Respect voor deze celeb, die verder gaat dan #wereinthistogether.  

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in