Matjes, rijke kinderen en nog geen mobieltje te bekennen.

Het is precies dertig jaar geleden dat de eerste aflevering van Beverly Hills 90210 werd uitgezonden. Tweeling Brandon en Brenda Walsh arriveren vanuit het platteland in Los Angeles, waar ze een plekje moeten zien te veroveren op een highschool vol kinderen van heel rijke ouders.

De serie liep tien jaar en is wereldwijd uitgezonden, vorig jaar zijn er zes reünie-afleveringen met de originele cast (minus één…) uitgezonden, waarin de acteurs hun personages en zichzelf heerlijk op de hak namen.

Article continues after the ad

Hoe verging het hen na 2000? Schuif de foto naar links om ze nu te zien.

Brandon Walsh - Jason Priestley


 

Priestley (51) breidde na 90210 zijn werk uit naar regisseren en stak veel tijd in zijn hobby, racen met zeer snelle wagens, waarbij hij al eens ernstig gewond raakte. Sinds 2007 is hij getrouwd met visagist Naomi Lowde met wie hij een dochter en een zoon heeft. Hij is momenteel te zien in Private Eyes. "Je waardeert je anonimiteit niet tot je die niet meer hebt," zegt hij over de tijd dat hij niet meer over straat kon. "Niet meer heel bekend zijn, is het beste wat me is overkomen.

Brenda Walsh - Shannen Doherty


 

Voormalig kindacteur Shannen (49) had op de set van Beverly Hills 90210 al geen beste reputatie en ontwikkelde zich tot de bad girl van Hollywood: drank, matpartijen, vetes, stormachtig liefdesleven: de tabloids verdienden goed aan haar. In 2015 werd Doherty getroffen door een agressieve vorm van borstkanker, die haar een 'aanzienlijk kalmere kijk op het leven' heeft gegeven. Na chemo en bestraling was ze in 2017 in remissie. Eerder dit jaar vertelde ze dat de kanker terug is en ze nu in fase vier zit.

Kelly Taylor - Jennie Garth


 

Jennie (48) werkte na 90210 gestaag in tv-rollen, maar kwam vooral in het nieuws door haar liefdeleven. Ze scheidde van Peter Facinelli met wie ze drie dochters heeft en scheidde later van haar tweede man David Abrams, om zich een jaar later met hem te verzoenen. Garth leeft al 18 jaar met een lekkende hartklep en is de bedenker  van de MomGiftBox, een online abonnement op verwenmomentjes voor moeders. In 2015 zocht ze toenadering tot Shannen met wie ze een wederzijdse brouille onderhield. Ze maakten het goed en Jennie vergezelde Doherty regelmatig naar haar behandelingen.  

Steve Sanders - Ian Ziering


 

Ian (56) mag dan niet de coolste leerling van BH 90210 hebben gespeeld, hij bleek wel een blijvertje en had na de serie cultsucces met heel slechte horrorfilms als Sharknado en campy series als Swamp Thing. Hij heeft tweede dochters uit zijn tweede huwelijk

Andrea Zuckerman - Gabrielle Carteris


 

Gabrielle (59) was al 29 toen ze 15-jarige Andrea speelde. In de serie was ze de meest herkenbare: vrij naturel, slim en niet zo glam als haar klasgenoten. Hoewel ze daarna nog wel tv-werk had, had ze meer succes in een heel andere baan: sinds 2012 is ze de executive president van SAG-AFTRA, de vakbond van acteurs en als zodanig een van de machtigste vrouwen van Hollywood. Andrea zou trots op haar zijn. Gabrielle is sinds 1991 samen met aandelenhandelaar Charles Isaacs met wie ze twee dochters heeft.

Dylan McKay - Luke Perry


 

Luke had na 90210 een rijke carrière als acteur en regisseur en stond bovendien bekend als een van de aardigste mensen in Hollywood. Hij overleed vorig jaar aan de gevolgen van meerdere herseninfarcten en is 52 jaar oud geworden. Hij liet twee kinderen uit zijn eerste huwelijk achter en zijn verloofde Wendy Bauer.

Donna Martin - Tori Spelling


 

Als dochter van tv-magnaat Aaron Spelling groeide Tori (47) echt op in Beverly Hills. Een groot actrice bleek ze niet en ze werd door haar vader onterfd omdat ze niet bij haar eerste man bleef (een nogal brave borst), maar koos voor een in Aarons ogen foute man. Met Dean McDermott heeft ze inmiddels vijf kinderen, ze voorziet in haar onderhoud met realityshows. Permanent weeklagen over haar financiële situatie weerhoudt haar niet van hartstochtelijk shoppen.   

David Silver - Brian Austin Green


 

Brian Austin (47) had tijdens de serie al succes als rapper en muzikant, en werkte daarnaast als DJ. Als 'kampioen gastrollen' bouwde hij een aardig CV op. In de tussentijd had hij tussen 2004 en 2019 een stormachtige relatie met Megan Fox met wie hij drie zonen kreeg en talloze keren brak en zich weer verzoende. "Ik heb veel aan de serie te danken," zegt hij. "Het is onvoorstelbaar hoe gedateerd het nu lijkt, maar ik ben er nog altijd trots op. Ook op dat we vrienden zijn gebleven."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in