Máxima en Willem-Alexander bij de Verenigde Naties
Máxima en Willem-Alexander bij de Verenigde Naties

Internationale rollen voor Willem-Alexander en Máxima.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn samen in New York. Daar namen ze deel aan 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). 

Article continues after the ad

Ze arriveerden al vroeg, om 08:00 plaatselijke tijd. 

En ZM had voor de gelegenheid een mooie map onder zijn arm, in plaats van zijn gebruikelijke kartonnen folders en losse blaadjes. 

De koning leidt in New York de delegatie van het Koninkrijk der Nederlanden...

...en er was ook nog tijd voor een casual kiekje #vrolijkschoolreisje

Willem-Alexander hield een toespraak tijdens het algemeen debat van de AVVN. Dat was niet voor het eerst, in 2015 sprak hij de 70ste Algemene Vergadering ook al eens toe. ZM ging in zijn huidige toespraak onder meer in op het belang van multilaterale samenwerking tussen de VN-lidstaten ten behoeve van vrede, recht en ontwikkeling. Tevens stipte hij het belang van gezamenlijke actie in het licht van klimaatverandering aan.

Máxima is ook bij de AVVN in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het is dit jaar 10 jaar geleden dat zij werd benoemd als UNSGSA. In deze functie zet zij zich wereldwijd in om de toegang tot financiële diensten te verbeteren.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verrassing… Koningin Máxima biedt de Secretaris-Generaal haar jaarverslag aan.

Een bericht gedeeld door RICK EVERS (@rickeversroyal) op

Hiermee hebben mensen meer kans op economische en sociale ontwikkeling. Dit fotomoment was vrij adorable van 'even mijn verslag verstoppen' tot 'schat, kom er snel bij'. 

En ze was duidelijk ook nog even door de kapper onder handen genomen, tussen haar aankomt en de overhandiging van het rapport. Is er nou opeens een heel stuk af? Morgen is haar momentje, als wordt gevierd wat haar team en zij in tien jaar hebben kunnen bewerkstelligen aan vooruitgang op dit gebied. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres (de man die hier haar rapport in ontvangst neemt), is dan één van de sprekers. Je leest er morgen alles over, op Nouveau.

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in