Gezondheidsspecialist Wies Verbeek over de nieuwe sporttrends.

Investeren in je weerstand, gezondheid en conditie is nog nooit zo belangrijk geweest. Bewegen hoort daar ook bij. Steeds meer mensen nemen daar zelf de verantwoordelijkheid voor en komen erachter dat je dat ook prima kunt doen zonder de sportschool.

Article continues after the ad

Nouveau's gezondheidsspecialist Wies Verbeek, bekend van Beetje Leuk Ouder Worden (BLOW) zet de nieuwste sporttrends voor je op een rij. 

Livestreaming is een blijvertje
'Als mensen niet naar de sportschool kunnen, breng dan de sportschool naar de mensen,' was het credo afgelopen jaar. Nu we hebben gezien wat er online allemaal mogelijk is, zullen ook komend jaar digitale trainingen de norm worden. Thuis-sport neemt toe en zal waarschijnlijk ook nooit meer verdwijnen.

We volgen video-workouts op YouTube of online lessen van de sportschool. De sportscholen die zullen overleven, zijn die scholen die zich aan deze trend kunnen aanpassen via hybride lidmaatschappen met persoonlijke en virtuele aanbiedingen. Livestream trainingen worden steeds professioneler en interessanter.

Sporten met je app
Ook digitale trainingsproducten, apps en gadgets gaan meer mogelijkheden bieden, veelal met op maat gemaakte trainingsprogramma’s.

Fitness apps als Sworkit (komt als beste uit een onderzoek van de universiteit van Florida), Strava, Freeletics en 7 minutes work-out worden steeds populairder. Wil je alleen pilates oefeningen doen? Of liever cardio-workouts? Of juist krachttraining, maar alleen voor het bovenlichaam? Er is voor elk wat wils.

Virtuele coach

Behalve apps zijn er nog veel meer slimme digitale hulpmiddelen om thuis te trainen.

Wat te denken van de Mirror, een spiegel die je als virtuele coach begeleidt in allerlei trainingen, of de Peloton, een spinning-fiets met tablet en uitgebreid programma van onlinelessen, zowel live als on demand? Zo zullen komend jaar nog veel meer bedrijven de thuissportmarkt proberen te veroveren met digitale uitvindingen.

Naar buiten, waar de vogeltjes fluiten
Trainen in de sportschool zal ongetwijfeld op een gegeven moment wel weer kunnen, maar buiten sporten kan altijd. En dat werd tijdens de lockdowns massaal omarmd. Attributen werden naar buiten gesleept...

...en er werden programma’s voor in het park bedacht. Ook deze hype lijkt niet meer te stoppen, want we hebben de smaak van het trainen in de openlucht te pakken gekregen. Werken met je eigen lichaamskracht, alleen of in een coronaproof groepje, wordt het dit jaar helemaal.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in