Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau's culturele Top-6 voor dit weekend

Nouveau's culturele Top-6 voor dit weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod. 

Japanse lente

De Van Gogh-tentoonstelling met Japan als thema móet je gewoon zien (bestel wel je kaarten online als je geen uren in de rij wilt staan!) Vincent was nooit echt in Japan, maar voor zijn gevoel kende hij het land wel degelijk. Hij inspireerde zijn werk op prenten van Japanse kunstenaars. Zijn bloesembomen, geisha’s en tempels zijn ontroerend mooi. Evenals zijn Zelfportret met verbonden oor, een bruikleen van The Courtauld Gallery Londen.

Info: Van Gogh Museum

Unfair18 is een groepstentoonstelling, kunstbeurs en festival ineen, te zien op een van de meest inspirerende plekken van Amsterdam west, het Westergasfabriekterrein. Je kunt er je hart ophalen aan werk van 40 aanstormende en gevestigde kunstenaars. Bijvoorbeeld een 13 meter lange installatie in het Machinegebouw. Met een beetje geluk kun je buiten lunchen of borrelen op een van de heerlijke terrassen.

Info: Unfair Amsterdam

Bijzondere bruiloft

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem gaan trouwen! De musea fuseren en dat wordt gevierd met de tentoonstelling Rendez-vous met Frans Hals. Een spannende ontmoeting tussen origineel een imaginair werk van de Oude Meester en hedendaagse kunst.

Info: Frans Hals Museum en De Hallen

Winactie: Nouveau geeft 5 x 2 kaarten cadeau voor deze tentoonstelling. Klik hier om kans te maken.

Dat de Oranjes altijd al dol zijn geweest op dieren illustreert de tentoonstelling ‘Dieren van Oranje’ met foto’s en prenten. Over de tachtig jachthonden van Willem III, de exotische diergaarde van Willem V waaronder twee olifanten en het speelhuisje vol beesten van Wilhelmina. Als klein meisje had ze vier pony’s, een ezeltje en een hond, Swell. Benito, het lievelingspaard van Prinses Beatrix, staat nog steeds in de stallen van Paleis Het Loo.

Info: Paleis Het Loo

Dineren in de Hermitage, reserveer nu vast je kaarten!

In mei kun je voor het laatst naar de succesvolle tentoonstelling Hollandse Meesters in de Hermitage. Op vier avonden in mei kun je de expositie combineren met een diner in het pop-up sterrenrestaurant van Jonathan Zandbergen. Hij laat zich inspireren door schilderijen uit de expositie. Zo prijken er waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en oud-Hollandse hoenderrassen op het menu. Er is ook een mooi wijnarrangement inclusief Taittinger Champagne. Wees er wel snel bij! Kijk voor meer informatie op: De Hermitage/ Jonathan Zandbergen

Alleen al de beelden zijn de moeite waard. De film Mary Magdalene gaat over een van de meest omstreden vrouwen uit de Bijbel. Was ze werkelijk een lichtekooi of was ze de vrouw van Jezus van Nazareth? In de film volgen we het leven van mooie Maria die zich aansluit bij de volgelingen van Jezus en zich voorneemt: ‘Ik zal gehoord worden.’

Winactie: Nouveau geeft 4 x 2 kaarten weg voor Mary Magdalene. Klik hier om kans te maken.