Jackie Kennedy, later Jackie O., was een waar stijlicoon. Ze had een aantal favoriete merken, die de mooiste designs hebben voortgebracht. Het unieke van deze items én hun designers gaat nooit verloren. 

En deze klassiekers zijn ook nog altijd, al dan niet vintage, te koop. 

1. Elizabeth Arden
Jackie's visagisten van toen hebben ooit prijsgegeven dat zij fan was van Elizabeth Arden make-up en het liefst de foundation en de bleekroze en nude lippenstift van dit merk gebruikte.

2. Oleg Cassini
Jackie moest tijdens haar periode als First Lady ontwerpen van designers uit Amerika dragen en kreeg een innige band met Oleg Cassini. Hij bedacht tal van Jackie's iconische en kleurrijke mantelpakjes - hier draagt Jackie een babyblauwe jurk van Cassini - geïnspireerd op Europese trends. 

29 juni 1962: Jackie en John F. Kennedy arriveren in Mexico stad (ANP)

3. Gucci
De voormalige First Lady was zo dol op de designertassen van Gucci, en werd er zo vaak mee vereeuwigd op foto's, dat het merk een tas naar haar vernoemde: dit is de beroemde Jackie Bag. 

4. François Pinton
Hét accessoire waar het stijlicoon het beroemdst om was, was zonder twijfel haar zonnebril. Ze kocht verschillende chique oversized brillen van de Franse François Pinton, die zelfs een model speciaal voor haar ontwierp. 

5. Jean Patou's 'Joy'
Hoewel Jackie verschillende geuren droeg tijdens haar leven, was er maar één de echte favoriet: Joy van Jean Patou. De bloemige geur stond er ooit om bekend het duurste parfum ter wereld te zijn en wordt nog altijd verkocht.

6. Tiffany & Co.
De vooraanstaande brunette had veel sieraden die afkomstig waren van Amerika's beroemde juwelenhuis Tiffany & Co. Ze had vooral een zwak voor de items die werden ontworpen door Jean Schlumberger, en dan met name de kleurrijke Croisillon emaillen armbanden (nu te koop voor 30.000 dollar).  

7. Cartier
Jackie ontving een gouden Cartier tank horloge met zwarte polsband, van haar zwager Stanislas Radziwill in 1963, en het bleek al snel een zeer geliefd accessoire. Decennia lang droeg ze het horloge, en Cartier verkoopt er nog altijd een moderne versie van.

8. Erno Laszlo
Laszlo was Jackie's 'huid-goeroe', die ze regelmatig bezocht. Ze gebruikte verschillende van zijn producten, waaronder deze gezichtsolie. De Roemeense dermatoloog stierf in 1973, maar zijn huidverzorgingslijn is ook anno 2017 populair

9. Valentino 
Als Jackie een jurk nodig had voor een officiële gelegenheid, klopte ze vaak aan bij Valentino Garavani. Hij ontwierp een paar van haar iconische jurken, waaronder de bruidsjurk die ze droeg toen ze trouwde met Aristoteles Onassis en de mintgroene creatie die Jackie aan had tijdens haar bezoek aan Cambodja in 1967.

10. Lilly Pulitzer
Dit merk stond direct op de kaart toen Jackie een van hun ontwerpen droeg in 1962. Het jurkje was gemaakt van keukengordijnstof (!) en alleen al daardoor had íedereen het erover en werd het merk een regelrechte hit. En dat is het overigens nog steeds. De jurkjes in heldere kleuren staan nu bekend als kortweg 'Lillys'

Bron beelden: Hollandse Hoogte, ANP, e.a.
 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest