Jackie Kennedy, later Jackie O., was een waar stijlicoon. Ze had een aantal favoriete merken, die de mooiste designs hebben voortgebracht. Het unieke van deze items én hun designers gaat nooit verloren. 

En deze klassiekers zijn ook nog altijd, al dan niet vintage, te koop. 

1. Elizabeth Arden
Jackie's visagisten van toen hebben ooit prijsgegeven dat zij fan was van Elizabeth Arden make-up en het liefst de foundation en de bleekroze en nude lippenstift van dit merk gebruikte.

2. Oleg Cassini
Jackie moest tijdens haar periode als First Lady ontwerpen van designers uit Amerika dragen en kreeg een innige band met Oleg Cassini. Hij bedacht tal van Jackie's iconische en kleurrijke mantelpakjes - hier draagt Jackie een babyblauwe jurk van Cassini - geïnspireerd op Europese trends. 

29 juni 1962: Jackie en John F. Kennedy arriveren in Mexico stad (ANP)
29 juni 1962: Jackie en John F. Kennedy arriveren in Mexico stad (ANP)

3. Gucci
De voormalige First Lady was zo dol op de designertassen van Gucci, en werd er zo vaak mee vereeuwigd op foto's, dat het merk een tas naar haar vernoemde: dit is de beroemde Jackie Bag. 

4. François Pinton
Hét accessoire waar het stijlicoon het beroemdst om was, was zonder twijfel haar zonnebril. Ze kocht verschillende chique oversized brillen van de Franse François Pinton, die zelfs een model speciaal voor haar ontwierp. 

5. Jean Patou's 'Joy'
Hoewel Jackie verschillende geuren droeg tijdens haar leven, was er maar één de echte favoriet: Joy van Jean Patou. De bloemige geur stond er ooit om bekend het duurste parfum ter wereld te zijn en wordt nog altijd verkocht.

6. Tiffany & Co.
De vooraanstaande brunette had veel sieraden die afkomstig waren van Amerika's beroemde juwelenhuis Tiffany & Co. Ze had vooral een zwak voor de items die werden ontworpen door Jean Schlumberger, en dan met name de kleurrijke Croisillon emaillen armbanden (nu te koop voor 30.000 dollar).  

7. Cartier
Jackie ontving een gouden Cartier tank horloge met zwarte polsband, van haar zwager Stanislas Radziwill in 1963, en het bleek al snel een zeer geliefd accessoire. Decennia lang droeg ze het horloge, en Cartier verkoopt er nog altijd een moderne versie van.

8. Erno Laszlo
Laszlo was Jackie's 'huid-goeroe', die ze regelmatig bezocht. Ze gebruikte verschillende van zijn producten, waaronder deze gezichtsolie. De Roemeense dermatoloog stierf in 1973, maar zijn huidverzorgingslijn is ook anno 2017 populair

9. Valentino 
Als Jackie een jurk nodig had voor een officiële gelegenheid, klopte ze vaak aan bij Valentino Garavani. Hij ontwierp een paar van haar iconische jurken, waaronder de bruidsjurk die ze droeg toen ze trouwde met Aristoteles Onassis en de mintgroene creatie die Jackie aan had tijdens haar bezoek aan Cambodja in 1967.

10. Lilly Pulitzer
Dit merk stond direct op de kaart toen Jackie een van hun ontwerpen droeg in 1962. Het jurkje was gemaakt van keukengordijnstof (!) en alleen al daardoor had íedereen het erover en werd het merk een regelrechte hit. En dat is het overigens nog steeds. De jurkjes in heldere kleuren staan nu bekend als kortweg 'Lillys'

Bron beelden: Hollandse Hoogte, ANP, e.a.
 

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!