Filmster Elizabeth Taylor bracht letterlijk elke seconde van haar leven door met er absoluut glamorous uit te zien. Dit betekent natuurlijk ook dat zij een expert was in het opdoffen van zichzelf.

Oogschaduw, blenden en lijnen: in een paar tellen.

De make-up artist van Kim Kardashian, Mario Dedivanovic, postte op Instagram een filmpje waar Taylor haar eigen make-up deed. Bijzonder aan dit filmpje is dat haar woeste look er al binnen een paar tellen geweldig uitzag. "Ze deed haar ogen in enkele seconden met een klein borsteltje", schreef Dedivanovic. "Oogschaduw, blend, en liner.”

Bekijk vooral haar kritische look nadat ze haar zonnebril op heeft gedaan. Beautyvloggers en make-up artisten van nu: maak aantekeningen, zo moet het!

Signature blue smokey eye

Een leuk feitje over Taylor’s signature blue smokey eye: volgens de legendarische make-up artist, chemicus, en Gállány beauty oprichter Ida Gal-Csiszár, was Taylor geobsedeerd met het witter laten lijken van haar ogen.

Dit is een geweldige truc om je ogen nog meer te laten opvallen. Je ogen lijken witter door een diepe indigo oogschaduw op te doen.

"Blauw is aan de andere kant van het kleurenwiel en balanceert met de rode accenten rondom je ogen", legt Gal-Csiszár uit. Bekijk hierboven de volledige video.

P.S. Wist je dat Nouveau sinds ook op Instagram te vinden is? Hier kun je een kijkje backstage nemen en je laten inspireren!

Cameron houdt op haar tijd wel van een beetje surfen. Zeker op het water met een vrij bleke huid, is het dan oppassen geblazen. Daarom houdt ze er een paar strenge zonnebrandregels op na.

De geboren Californische, die dol is op het strand, weet ook precies hoe zij de zon tijdens een stranddag te vriend kan houden.

Op haar website www.ourbodybook.com geeft zij daarvoor het recept:

  • Drink veel water
  • Eet vochtrijke snacks
  • Draag een hoed
  • Smeer jezelf, vijftien minuten vóórdat je de zon in gaat en vóórdat je je badkleding aantrekt, van top tot teen in met een goede zonnebrandcrème. En dat 'van top tot teen' bedoelt Cameron heel letterlijk; geen plekje mag worden overgeslagen.

En mocht de hermetische crèmelaag worden aangetast door kleding, handdoek, zeewater of zweet, werk hem dan onmiddellijk bij.

Want, zo zegt Cameron, ‘een ongelijke bruining is tot daaraan toe, maar een ongelijke verbranding…’ 

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mascara blijft lekker lang zitten met deze té makkelijke tip.

Als je dan toch elke ochtend tijd en aandacht aan je wimpers besteedt, wil je natuurlijk ook dat je mascara zo lang mogelijk mooi blijft zitten. En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat. Simpeler wordt het niet. 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl .Schrijf je in!