Was u een kind of tiener in de jaren ’70? Dan krijgt u vast van een jongeren generaties te horen dat u bent opgegroeid in de tijd van lang haar en elk weekend in de discotheek. Deze veronderstelling is misschien niet helemaal verkeerd, maar er gebeurde veel meer in uw kindertijd. De jaren ’70 was een decennium vol met pre-internet vreugde - de tijd waarin iedereen met een Kreidler, Zündapp, Honda of Yamaha naar school reed. Begint het nostalgische gevoel al op te komen? Lees dan hier over onze favorieten herinneringen aan de jaren ’70.

Het dragen van uw favoriete shirt met ontzettend grote kraag. Zoals in deze advertentie te zien is, was deze stijl erg belangrijk. Gecombineerd met een kleurrijke wijduitlopende broek en u was klaar om te gaan!

 

Geen radio, maar cassettebandjes. U kon wel honderd keer naar hetzelfde liedje (Stayin’ Alive, bijvoorbeeld) luisteren. Tenminste, dat bepaalde uw ouders terwijl u op de achterbank zat.

 

En wat dacht u van het laden van games in één van de originele Atari consoles. ‘Pong’ is gewoon niet hetzelfde op de computer.

 

Uw keuken bestond uit diverse gekke kleuren. Want wat moest u met roestvrij staal, wanneer u een vaatwassen in Harvest Goud had en een beetje vloekende Avocado Groenen keukenblad?

 

Het wrijven met uw hand door het shagtapijt van uw ouders. Wanneer het tijd was om tv te kijken, zaten uw ouders op de bank en u en uw broers en zussen lagen op de vloer.

 

U wilde natuurlijk hetzelfde kapsel als één van de Charlie’s Angels. Het liefste nog hetzelfde als Farrah Fawcett.

 

Het beoefenen van de "Bump" met al uw vrienden. Deed u dit ook met "KC and The Sunshine Band" op de achtergrond?

 

U wilde aan iedereen laten zien dat de kleuren van uw Mood Ring veranderden. Al uw vrienden wisten weg te blijven wanneer de emotiering plotseling zwart werd, omdat dit betekende dat u in een slecht humeur was ... of, gewoon koud.

 

Kijken naar hoe uw moeder het huis vult met macramé decor. Uw huis was nauwelijks een huis wanneer het geen macramé uil had, natuurlijk.

 

Jaren
Jaren

De achterbak van uw ouders’ station wagon volladen. Deze mooie exemplaren van auto’s worden zo niet meer gemaakt.

 

Eindeloos ‘Vier op een Rij’ spelen. Deze commercial kwam uit in 1981, maar toen had u dit spel al duizend maal gespeeld.

Welke herinneringen missen wij nog meer? Laat het ons weten!