Ben je een kind of tiener uit de jaren ’70? De jaren vol met pre-internet vreugde - de tijd waarin iedereen met een Kreidler, Zündapp, Honda of Yamaha naar school reed? Hier zijn nog een paar herinneringen uit die tijd.

Het dragen van je favoriete shirt met ontzettend grote kraag. Zoals in deze advertentie te zien is, was deze stijl erg belangrijk. Gecombineerd met een kleurrijke wijduitlopende broek en je was klaar om te gaan!

Article continues after the ad

Geen radio, maar cassettebandjes. Je kon wel honderd keer naar hetzelfde liedje (Stayin’ Alive, bijvoorbeeld) luisteren. Tenminste, dat bepaalde je ouders terwijl je op de achterbank zat.

De keuken bestond uit diverse gekke kleuren. Want wat moest je met roestvrij staal, wanneer je een vaatwassr  in Harvest Goud had en een beetje vloekende Avocado Groenen keukenblad?

Het wrijven met je hand door het shagtapijt van je ouders. Wanneer het tijd was om tv te kijken, zaten je ouders op de bank en jij en je broers en zussen lagen op de vloer.

Je wilde natuurlijk hetzelfde kapsel als één van de Charlie’s Angels. Het liefste nog hetzelfde als Farrah Fawcett.

Het beoefenen van de "Bump" met al je vrienden.

En je wilde aan iedereen laten zien dat de kleuren van je Mood Ring veranderden. Al je vrienden wisten weg te blijven wanneer de emotie-ring plotseling zwart werd, omdat dit betekende dat je in een slecht humeur was ... of gewoon koud.

Kijken naar hoe je moeder het huis vult met macramé decor. Je huis was nauwelijks een huis wanneer het geen macramé uil had, natuurlijk.

Jaren

De achterbak van je ouders’ station wagon. Zo worden ze niet meer gemaakt!

Eindeloos ‘Vier op een Rij’ spelen. Deze commercial kwam uit in 1981, maar toen had jij dit spel al duizend maal gespeeld.