Wat een lieverd: Ed Moseley heeft speciaal leren breien om aan een verzoek van een lokaal ziekenhuis te voldoen: ze hadden daar tientallen gebreide mutsjes nodig voor te vroeg geboren baby's. Amerikaanse Ed (86) twijfelde geen moment.


Geen houden meer aan

Vier dagen had hij nodig om te leren breien, en toen was er geen houden meer aan. "Het was een prima project om ouderen zoals ik uit de problemen te houden", grapt hij. Ed, die woont in een bejaardentehuis in Georgia, breide met behulp van zijn verzorgers, stafleden, vrienden en familie maar liefst driehonderd mutsjes bij elkaar. Die zijn hard nodig, omdat de kleintjes er beter door kunnen slapen. 

Lees ook: Video: peuter wordt emotioneel bij Moonlight Sonata

Article continues after the ad

'Dit betekent zoveel voor ons'
"Dat iemand dit voor de kinderen, ónze kinderen doet, is zo fijn", zegt Doug Bunt (foto), die op 12 november voor de tweede keer vader werd van een te vroeg geboren zoon. "We hebben een vijfjarige die hier - op de afdeling voor prematuur geboren kinderen - destijds ook 54 dagen moest blijven. Het feit dat deze mensen de tijd nemen om de baby's te helpen, betekent zoveel voor ons." 

En Ed? Die breit lekker verder. Zijn doel: "Dertig mutsjes per maand!"

Bron beeld: Bored Panda