De riante villa waar Marilyn Monroe in 1962 in overleed is verkocht. De nieuwe eigenaren hebben 3,5 ton bovenop de vraagprijs betaald om de trotse eigenaren te worden van het ex-stulpje van de overleden actrice. 

Lees ook: Nicole Kidman: "Ik word 50 en heb nog nooit zoveel werk gehad"

Marilyn kocht het huis, gelegen in Brentwoord, Los Angeles, in begin 1962. Naar verluidt zou ze er toen 67.000 dollar (zo'n 62.000 euro) voor hebben betaald. Het was het eerste huis dat de Hollywoodster kocht. Destijds vertelde Marilyn aan een verslaggever: "Anybody who likes my house, I'm sure I'll get along with." Nu is het huis voor 7,25 miljoen verkocht aan de nieuwe eigenaren. 

Hoe mooi het vijfkamerhuis ook was, lang heeft Marilyn er niet van kunnen genieten. In augustus later dat jaar stierf de Hollywood-actrice aan een overdosis. Ze overleed op 36-jarige leeftijd in haar eigen bed. 

Haar huis is in de jaren erna altijd een bron voor mysterieuze complottheorieën geweest. Toen in de jaren 70 een acteurskoppel het huis kocht, bleek tijdens de verbouwing dat er door de hele woning een afluistersysteem was aangelegd. Luisterde de regering Marilyn af vanwege haar vermeende affaire met John F. Kennedy? Of was het de maffia die haar afluisterde? Antwoorden die tot op de dag van vandaag onbeantwoord blijven. 

Bekijk de foto's van het huis hieronder.