Afgelopen week maakte actrice Nicole Kidman een verpletterende indruk op het Film Festival in Cannes. Niet alleen dankzij haar prachtige look, maar ook vanwege haar uitspraken.

De Oscar-winnende actrice stond met maar liefst vier producties in de spotlights tijdens het Cannes Film Festival: "The Beguiled", "The Killing of a Sacred Deer", "How to Talk to Girls at Parties" en de BBC crime drama "Top of the Lake". Vooral eerstgenoemde film kreeg veel aandacht, want naast Nicole spelen ook Kirsten Dunst, Elle Fanning, Colin Farrell, Addison Riecke en Angourie Rice in de door Sofia Coppola geregisseerde film.

Lees ook: Britse royals kijken massaal naar The Crown

The Beguiled speelt zich af op een kostschool voor meisjes tijdens de burgeroorlog in de zuidelijke staten van Amerika. Nadat een gewonde Union soldaat (Farrell) wordt opgenomen door de teruggetrokken vrouwen, probeert hij zijn weg te vinden in de eenzame vrouwenharten. Wat volgt, is een huis vol seksuele spanning en gevaarlijke rivaliteit. De vrouwen gaan de strijd met elkáár en met hem aan. 

Tijdens de persconferentie van de film - waar Nicole straalde in een metallic look - benadrukte de actrice het belang van vrouwelijke directors en het feit dat ze nog nooit zoveel werk heeft gehad. "Wij vrouwen moeten vrouwelijke directors steunen, dat is een feit. Iedereen zegt dat het we gelijk zijn, maar dat is niet zo. Kijk naar de statistieken", aldus Nicole tegen de pers. "Maar tegelijkertijd hebben we verhalen en kansen nodig en moeten we de wereld dingen laten zien. De wereld verandert en wij moeten mee veranderen."

"Als een actrice mag ik werken voor verschillende media. Jean-Marc Vallee regisseerde Big Little Lies (een grote hit in Amerika) voor kleinere zenders. Zo kom ik op ieder podium. Dit jaar word ik 50. Ik heb nog nooit zoveel werk gehad als nu. Ik werk voor de televisie, voor blockbusters en voor kleinere producties."

Bekijk de trailer van The Beguiled hieronder.