Prachtig en torenhoog was hij: de presidentiële taart die Donald Trump aansneed na zijn beëdiging. Maar een Amerikaanse toppatissier kwam deze creatie wel heel bekend voor: hij had hem zelf ooit gemaakt voor de inauguratie van Barack Obama. Maar dít exemplaar had hij beslist niet gecreëerd.

Groot was dan ook de verbazing toen Duff Goldman 'zijn' taart aangesneden zag worden door de nieuwe president van Amerika. Het was één op één de taart die hij jaren terug had ontworpen.

Overtuigend bewijs
Verbaasd maakte hij zijn ontdekking dit weekend wereldkundig op Twitter: 'De taart links is de taart die ik voor president Obama's inauguratie maakte vier jaar geleden. Het exemplaar rechts is dat van Trump. Maar ik heb die niet gemaakt 🤔', zo schrijft hij. Waarop het bericht massaal werd gedeeld.  

Copy Cake
De tweet van de patissier maakte zoveel los, dat iedereen in de VS dit weekend wist wie Duff Goldman is. Een reactie van de 'plagiaat-bakkers' kon daarom niet uitblijven. Inderdaad, gaf de Buttercream Bake Shop op Instagram (foto onder) toe: 'Er is ons gevraagd om een exacte kopie te maken van de taart van Obama.' En ze wisten er nog een complimenteuze draai aan te geven ook: 'We vinden het fantastisch om zelf originele ontwerpen te creëren, maar als je wordt gevraagd om een replica te maken van iemands werk, dan is het helemaal een eer als het om zo'n meesterwerk gaat als dit.' 

Lees ook: Binnenkijken in Donald Trumps penthouse in New York 

'We doneren het geld'
Dat is ook een manier om te zeggen dat je een ontwerp hebt afgecake-en... Maar gelukkig gaat de opbrengst van de opdracht linea recta naar het goede doel, de Human Rights Campain, een belangenorganisatie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.  

Bron: Goodhousekeeping.com

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team