Voormalig presentatrice Milika Peterson werd tweeënhalf jaar geleden getroffen door een dubbele hersenbloeding. Gisteren stond ze weer even in de schijnwerpers. "Het is verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd."

"En daar voel ik me af en toe ook ongelukkig mee", vertelt Milika in de Telegraaf. "Want mijn leven is zó anders geworden. Ik kan ineens veel minder dan vroeger en dat is lastig.”

Met spoed opgenomen
In september 2014 werd Milika (55) geveld door de dubbele hersenbloeding. Ze werd met spoed opgenomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Pas zes maanden later mocht ze weer naar huis.

'Kiki helpt mij enorm'
De grote steun en toeverlaat van Milika is haar dochter Kiki, die niet van haar zijde week. "Kiki helpt mij enorm", vertelt Milika in het artikel. "Zonder haar had ik het niet gered. We waren al een twee-eenheid, maar dat is nog veel sterker geworden. Ik besef hoeveel geluk ik heb met zo’n ontzettende lieve dochter, die ook nog eens heel lekker kan koken. Ik zeg het even hardop, want dan vraagt ze misschien wel of ik vanavond blijf eten”, zegt ze lachend.

Lees ook: Ellen ten Damme kreeg voor de tweede keer borstkanker: 'Ik dacht: zeg maar dag tegen de wereld'

Autorijden mag niet meer
Kiki zorgt er ook voor dat haar moeder mobiel blijft, want zelf mag Milika niet meer autorijden: "Dat is heftig, maar mijn dochter is altijd bereid om mij naar het ziekenhuis te brengen, en ik heb lieve vrienden die zich spontaan aanmelden als ik ergens heen moet."

In actie voor het goede doel
Gisteren stond Milika dus weer even op de rode loper, en wel voor het goede doel: de Dierenbescherming. De voormalig presentatrice van Hart van Nederland vraagt aandacht voor oudere asielhonden, zodat ze sneller een baasje vinden. "Ik kondig de acht hondjes aan als ze over de rode loper komen en roep mensen op om zich via ikzoekbaas.nl aan te melden om de honden te adopteren. Deze website heb ik tien jaar geleden voor de Dierenbescherming gelanceerd."

Lees hier - in het volledige interview - hoe het verder gaat met Milika.

Bron beeld: Hollandse Hoogte/Anneke Janssen

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team