Vandaag is de tweede dag dat de Belgische koning Filip en koningin Mathilde een staatsbezoek aan Nederland brengen. Het is een werkbezoek, maar de koninginnen zijn daarnaast ook nog eens heel goede vriendinnen.

Vanochtend hebben zij samen een bezoek gebracht aan schoolverlaters in Amsterdam. Máxima en Mathilde spraken met de jongeren over hun ervaringen met het begeleid wonen, leren en werken. Tot slot bezochten zij een van hen in zijn woning.

Ook bezochten zij Vitalis in Den Haag, dat zich richt op persoonlijke begeleiding van kinderen die zich in een kwetsbare positie bevinden. De stichting werkt met vrijwilligers, 'maatjes', die de kinderen wekelijks ontmoeten.

Koningin Máxima draagt een geruite rok van modehuis Natan, gecombineerd met een donkere top en een diamanten maanbroche uit de koninklijke kluis. Koningin Mathilde gaat gekleed in een nieuwe rode japon en mantel, beide van Armani.

Vanmiddag gaan de vrouwen richting Amstelveen naar het Cobra Museum om de Alechinsky retrospective exhibition te bekijken. De twee echtparen sluiten de dag samen af in Muziekgebouw aan ’t IJ, waar een concert plaatsvindt van onder meer het Nationaal Orkest van België en de Belgische singer-songwriter Ozark Henry.

Deze foto’s willen we je niet onthouden
Gisteravond zag Máxima er - natuurlijk - prachtig uit tijdens het staatsbanket in de Burgerzaal. Ze droeg een bordeauxrode japon met zilverkleurige pailletten en een volumineuze stola, beide ontworpen door Jan Taminiau. Ook prinses Beatrix genoot zichtbaar van de avond.

LEES OOK: Máxima is dol op sieradenmerk Miccy's