In de reiswereld wordt deze nieuwe trend al langer genoemd: cruisen is het nieuwe vliegen. Reizen per cruiseschip geeft een rustiger reistempo, is gezelliger, heeft meer luxe en ontspanning en brengt je net zo goed naar bijzondere plekken. Met deze opkomende trend kunnen de luxe hotelketens natuurlijk niet achterblijven. Ritz-Carlton heeft het goed begrepen, zij presenteren hun eerste cruiseschip. 

Lees ook: De beste tips voor je eerste cruisevakantie

Eigenlijk niet slechts één cruiseschip, want de luxe hotelketen komt met verschillende varianten. De Ritz-Carlton Yacht Collectie zal bestaan uit een kleine vloot van verschillende op maat gemaakte boten. Hiermee wil Ritz een brug slaan tussen de jachtvaart en de luxe resort beleving. Het Carlton is hiermee de eerste hotelketen wereldwijd die deze stap maakt. 

Ieder van de drie jachten heeft 149 suites aan boord, stuk voor stuk voorzien met privé balkons. In totaal kunnen er 298 mensen aan boord. Wil je een uniek feestje geven? De jachtschepen zijn ook voor privé gebruik te huur. Dat feestje wordt dan wel ver vooruit plannen, want het eerste schip gaat pas te water in 2019. Reserveren kan wel al vanaf mei 2018.

Herve Humler, President en COO van The Ritz-Carlton Company vertelt dat ze al jaren met het cruise-idee speelden: "We zullen één van de kleinste, meest luxe cruise schepen in de markt zijn... en we hopen dat we hiermee een doelgroep bereiken die normaal niet op cruise zou gaan en die hiermee kiezen voor entertainment op ultra-luxe niveau. Door samenwerkingen met lokale chefs, muziekanten en artiesten zullen gasten hun bestemmingen op een unieke manier beleven." Onder de bestemmingen vallen onder meer: het Caribische gebied, Latijns-Amerika, Noord Europa, Capri, Portofino en St. Barths. Bekijk de prachtige foto's hieronder.