Hoe zien actrices zonder make-up er uit? Zo dus!

Vorig jaar gooide de Pirelli-kalender het roer al om door te stoppen met naakte topmodellen. Fotograaf Annie Leibovitz werkte met geklede vrouwen die iets bijzonders hebben bereikt. Dit jaar komt daar nog iets bij: weer geen topmodellen, geen naakt, én ook: geen make-up – maar wat zien ze er práchtig uit.

Het lef om jezelf te zijn
Duitse fotograaf Peter Lindbergh  fotografeerde veertien bekende actrices van alle leeftijden, onder wie Julianne Moore, Helen Mirren, Kate Winslet, Nicole Kidman en Penelope Cruz. Deze topactrices hadden geen of nauwelijks make-up op. En heel bijzonder:  er is ook geen photoshop aan te pas gekomen. Lindbergh wilde hiermee aantonen dat vrouwen niet per se interessant zijn vanwege hun knapheid, maar om wie zij zijn, wat zij doen en waar zij voor staan.

Bloter dan naakt
'Emotional' is de titel van de Pirelli-kalender voor 2017. Door de ziel van de celebs  vast te leggen zonder poespas, zijn de Hollywoodsterren bloter dan naakt. En dat dus met kleren aan.

#NoMakeUp
De hype celebs zonder make-up komt niet uit de lucht vallen. Op social media is er de #NoMakeUp-beweging, waarbij vrouwen een make-uploze selfie op het internet zetten. Eerder had zangeres Alicia Keys al een statement gemaakt door op de rode loper te verschijnen zonder make-up.

Voorproefje
Kijk mee naar een sneak-peak Pirelli foto’s.  Bekijk ook de behind-the-scenes-video waarin de actrices zelf verhalen over hun set-ervaring én hoe het is om een no make-up statement te maken.

Uma Thurman

 

Nicole Kidman

 

Julianne Moore

 

Robin Wright

 

Lupita Nyong'o

 

LEES OOK: In 4 stappen naar een perfecte skin-care routine