In zijn woonplaats Londen is vanmorgen Hans Breukhoven op zeventigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn ex-echtgenote Connie Witteman bevestigd. 

Breukhoven leed al meer dan twee jaar aan alvleesklierkanker.

Alvleesklierkanker
De ondernemer vertelde in 2014 dat hij zich al een tijdje niet goed voelde. Tijdens een feest voor oud-medewerkers van de Free Record Shop kreeg hij van sommige gasten te horen dat hij er slecht uitzag. "Ik was inderdaad vermoeid de laatste tijd. Ik ging naar het ziekenhuis en kreeg te horen dat er iets niet goed was. In Londen werd vervolgens de diagnose alvleesklierkanker gesteld,'' vertelde Hans later. Breukhoven bleef positief en strijdlustig. Hij gokte op een volledig herstel. Zijn letterlijke woorden waren: "Ik ga winnen."

Bekende Nederlander
De zakenman werd een bekende Nederlander door zijn glamourhuwelijk met Connie. Samen adopteerden ze drie kinderen. Op 11 augustus 2009 werd bekend dat het paar na eenentwintig jaar huwelijk ging scheiden. Connie behield de achternaam Breukhoven tot aan de zomer van 2014.

LEES OOK: Een ode aan de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen

Einzelgänger
Connie zou sinds de ziekte van haar ex-man nauwelijks contact hebben gehad. "Hij is een einzelgänger, dat was hij al en hij wil het toch op zijn manier verwerken. Daar heb ik gewoon respect voor'', stelde ze in maart vorig jaar.

Hans Breukhoven zal naar Nederland worden overgebracht om hier te worden begraven.