Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doris Day is stomverbaasd: 'Ik ben jaren ouder dan ik al die tijd dacht'

Hiep hiep hoera voor actrice Doris Day! De Amerikaanse filmlegende is vandaag jarig. Maar ze wordt níet 93 jaar - zo ontdekte de actrice afgelopen week. Dit weekend doken er documenten op waaruit blijkt dat Doris Day niet 93 jaar is, maar 95.  Verrassende geboorteakteDe ster van films als Calamit...

Doris Day is stomverbaasd: 'Ik ben jaren ouder dan ik al die tijd dacht'

Hiep hiep hoera voor actrice Doris Day! De Amerikaanse filmlegende is vandaag jarig. Maar ze wordt níet 93 jaar - zo ontdekte de actrice afgelopen week.

Dit weekend doken er documenten op waaruit blijkt dat Doris Day niet 93 jaar is, maar 95. 

Verrassende geboorteakte

De ster van films als Calamity Jane (1953), Love Me or Leave Me (1955) en Pillow Talk (1959) dacht haar hele leven dat ze geboren was in 1924, maar dat blijkt nu 1922 te zijn. De feiten kwamen aan het licht toen ineens haar geboorteakte opdook, die in het 'Office of Vital Statistics' in de Amerikaanse staat Ohio wordt bewaard.

Lees ook: Hollywood-legende Doris Day viert 93ste verjaardag: 'Had ik maar meer films gedaan' 

'Leeftijd is maar een nummer'

Volgens een zegsman van de ster is het waarschijnlijk verkeerd gegaan op een auditie-formulier. Daarop is in een ver verleden, toen Doris nog erg jong was, haar geboortedatum verkeerd genoteerd - en deze fout is nooit hersteld. Het Hollywood-icoon ligt er geen seconde wakker van. "Ik heb altijd gezegd dat leeftijd gewoon een nummer is", aldus de actrice (met wie we het roerend eens zijn). "En ik heb nooit veel aandacht besteed aan verjaardagen, maar ik vind het wél fijn om nu te weten hoe oud ik echt ben!"



De bewuste geboorteakte: