New York en de decembermaand, do we need to say more? De ultieme kerstmarkt, lichtjes en mooiste cadeaus zijn er te vinden. En laat het nou nog leuker worden met het nieuws dat de lange vliegreis een stuk korter gaat worden. Minder dan halfuur over de Atlantische Oceaan zweven wordt binnenkort realiteit met de Antipode.

Vliegensvlug
Volgens de verwachting van ontwerper Charles Bombardier wordt binnen tien jaar de futuristische bolide operationeel gemaakt. Een gemiddeld vliegtuig nu haalt maximaal de duizend kilometer per uur, de Antipode zou maximaal de 30.000 kilometer per uur kunnen halen. Ter vergelijking: 20.000 km/u is tien keer zo snel als het geluid.

Privéjet
Bombardier heeft raketten - daar lijkt het op - ontworpen die aan de vleugels komen. Daarnaast wordt het toestel uit één stuk gemaakt, wat hem zeer aerodynamisch maakt. De jet heeft plek voor tien personen.

Work in progress 
Het probleem waar de makers van de Antipode nu nog tegenaan lopen is de hitte die vrijkomt in de vleugels en neus van het vliegtuig. Maar, ze gaan ermee aan de slag!

LEES OOK: Ongelooflijke foto's van Tokyo's vroegste sneeuwval sinds 54 jaar

Beeldbron: Imaginactive, Bron: Het Laatste Nieuws