"Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis" is een veelgehoorde uitdrukking. En misschien was dat ook wel het motto toen het Changi International Airport in Singapore gebouwd werd. Met al haar special features is dit vliegveld namelijk uitgeroepen tot mooiste vliegveld ter wereld.

Lees ook: 5 x luxe vliegvelden om te shoppen (belastingvrij!)

In dit geval zijn de special features ook wel héél speciaal: Changi International Airport is voorzien van een rooftop-zwembad, overdekte tuinen, een Hello Kitty-café en tal van mooie winkels. De reis an sich wordt hiermee automatisch een bijzondere ervaring. 

Niet zo gek dus dat dit vliegveld nu officieel bekroond is tot mooiste ter wereld. De internationale prijs is uitgereikt door travelsite AirHelp, die onderzoek heeft gedaan naar verschillende factoren van de grootste vliegvelden. Zo is er gekeken naar uiterlijk (hallo prachtige binnentuin!), het aantal vertragingen per jaar, het aantal gecancelde vluchten per jaar, sociale media sentiment en zijn er per airport meerdere kwaliteits- en service onderzoeken uitgevoerd. 

Changi Airport stak er met kop en schouders bovenuit. Het vliegveld scoorde een 8,8 op een schaal van 10 voor punctualiteit. Minder dan één procent van alle vluchten werd gecanceld of langer dan 3 uur vertraagd en de service scoorde op alle vlakken een 10. Om het in perspectief te plaatsen: luchthaven Schiphol staat op de 13e plaats met een 7,68. Misschien is het een idee voor Schiphol om ook een ecologische terminal aan te leggen. In die van Changi Airport wordt natuurlijk daglicht nagebootst en groeien er meer dan 200 verschillende planten in de tuinen. Maar ook dan heeft Schiphol nog een flinke achterstand in te halen. Changi Airport is namelijk druk bezig om in 2019 een indoor amusementspark te openen, inclusief 40-meter hoge waterval. Bekijk de foto's van het spectaculaire vliegveld hieronder. Benieuwd naar de volledige lijst? Die kun je hier bekijken.

 

Got some time between flights? Chill out with a ice-cold drink at T1's rooftop pool!

A post shared by Singapore Changi Airport (SIN) (@changiairport) on