Een Cartier-horloge dat ooit eigendom was van Jacqueline Kennedy Onassis heeft een alle wereldrecords verbroken toen het eerder deze week voor $379.500,00 werd verkocht tijdens een veiling bij het beroemde veilinghuis Christie's. Het 18-karaats gouden Cartier Tank horloge is gemaakt in 1962, een jaar nadat Jacky de First Lady van de Verenigde Staten van Amerika werd aan de zijde van haar man JFK.

Lees ook: Dit geheime tassenmerk is alleen bekend bij de elite

De opbrengst van het horloge werd geschat tussen de $60.000,00 n $120.000,00, dat is dus driemaal (!) zoveel geworden. Naar verluidt kostte het horloge destijds slechts een paar honderd dollar en worden vergelijkbare stuks op de zwarte markt voor zo'n $3.000,00 verkocht. 

Jacky kreeg het horloge van haar schoonbroer Prince Stanislaw, die op dat moment getrouwd was met haar zus. Zij had hem uitgedaagd mee te doen aan een wandeltocht, georganiseerd door JFK om aandacht te vestigen op de nationale gezondheid, en hij liet het horloge graveren met zijn start- en eindtijd.: “Stas to Jackie 23 Feb. 63 2:05 AM to 9:35 PM.” De gelukkige nieuwe eigenaar krijgt naast het horloge ook het bijbehorende schilderij dat Jacky als dankbetuiging voor Stanislaw destijds schilderde. Ze maakte een schets van van de mannen tijdens de wandeltocht en schreef daarbij:“February 23, 1963 2:05 am to 9:35 pm / Jackie to Stas with love and admiration”. Het schilderij is nog niet eerder in het publiek vertoond.