Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Die willen wij wel: het iconische jasje van Patrick Swayze uit 'Dirty Dancing' is nu te koop

Hij is net zo stoer als zijn vorige eigenaar: het zwarte leren jack dat acteur Patrick Swayze geweldig stond in Dirty Dancing, dé hitfilm uit 1987, waarin een meisje verliefd wordt op haar dansleraar als ze met haar ouders op vakantie is.  Swayze was al bekend van de tv-serie North and South, maa...

Die willen wij wel: het iconische jasje van Patrick Swayze uit 'Dirty Dancing' is nu te koop

Hij is net zo stoer als zijn vorige eigenaar: het zwarte leren jack dat acteur Patrick Swayze geweldig stond in Dirty Dancing, dé hitfilm uit 1987, waarin een meisje verliefd wordt op haar dansleraar als ze met haar ouders op vakantie is. 

Swayze was al bekend van de tv-serie North and South, maar Dirty Dancing maakte in één klap een wereldster van de gespierde man met de strakke dansmoves.

Ghost
De acteur - die in 2009 op 57-jarige leeftijd overleed aan alvleesklierkanker - speelde in tal van succesvolle films, zoals Ghost en de culthit Donnie Darko, maar Dirty Dancing heeft nog altijd bij (tien)duizenden vrouwen een speciale plek in het hart. Het is dan ook groot nieuws dat het leren jack dat Patrick Swayze droeg in de film, volgende week van eigenaar wisselt, samen met nog meer van zijn persoonlijke bezittingen.

Legendarisch
Bij veilinghuis Julien's Auctions in Los Angeles gaan op 28 en 29 april de verschillende items onder de hamer. Verwacht wordt dat het legendarische jack tussen de 4000 en 6000 dollar (3725 tot 5587 euro) zal opleveren. Ook is zijn originele script uit het satirische tv-programma Saturday Night Live te koop, kleding die hij droeg in Ghost en zijn surfplank uit de film Point Break.

Lees ook: De mooiste juwelen die geveild werden door Christie's (vergapen mag!)

Weet je nog? Kippenvel hoor: