Jeremy Kleiner, Adele Romanski en Barry Jenkins met de award voor Beste Film voor 'Moonlight'
Jeremy Kleiner, Adele Romanski en Barry Jenkins met de award voor Beste Film voor 'Moonlight'

Een pijnlijke fout bij de uitreiking van de Oscars vannacht: niet musical La La Land won, zoals eerst werd aangekondigd, maar de film Moonlight. Verwarring alom. 

De producers van La La Land stonden al hun dankwoord te houden toen ze ineens werden onderbroken.

'Ik maak geen grap'
"Het is toch Moonlight. Ik maak geen grap", zei de La La Land-producer toen hij van de fout op de hoogte was gebracht. Hij hield vervolgens het kaartje met de juiste uitslag in de lucht.

Secondenlang staren
De prijs voor Beste Film werd uitgereikt door acteurs Warren Beatty en Faye Dunaway. Beatty haalde het kaartje uit de envelop, staarde er secondenlang naar en liet uiteindelijk Dunaway voorlezen wat er op stond: La La Land.

Article continues after the ad

Staat niet op de kaart
Warren Beatty legde uit dat hij het verkeerde kaartje in de envelop aantrof. 'Emma Stone - La La Land' stond er op het kaartje; klaarblijkelijk was de envelop voor Beste Actrice meegegeven aan Beatty, die juist Beste Film moest uitreiken. "Daarom stond ik er zo lang naar te staren", legde de acteur uit, die inderdaad seconden lang had gewacht om de winnaar voor te lezen. Mede-presentator Faye Dunaway had hem zelfs aangespoord niet zo te plagen.

Video: Bekijk hier het moment van de verkeerde uitreiking

Verbijstering
"Wat heb je gedaan?!", vroeg gastheer Jimmy Kimmel totaal verbijsterd aan de acteur. "Ik denk dat Steve Harvey het heeft gedaan," vervolgde Kimmel. Harvey verwisselde in 2015 de winnaars van de Miss Universe-verkiezing. 

"Ik draag dit met veel plezier over aan onze vrienden van Moonlight", zei producer Berger toen hij zijn Oscar moest afstaan. "Ik wil niemand iets afnemen", zei acteur Mahershala Ali later. "Het is moeilijk om zo ergens van te genieten."

Bron: NOS
Beeld bron: Hollandse Hoogte