Het iconische pand van Dior aan Avenue Montaigne 30 in Parijs ondergaat een grote verbouwing en is daardoor gesloten. Het modehuis heeft een tijdelijke flagshipstore in het hart van de Champs-Élysées geopend.

De winkel op de Champs-Élysées is een eerbetoon aan het moederhuis van het Franse merk en dat is al te zien aan het exterieur.

Article continues after the ad

Gevel nagemaakt

De gevel van het pand ziet er namelijk uit als die van Diors winkel aan de Avenue Montaigne. Hiervoor is een 'delicate' trompe-l'œil toegepast, oftewel een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. 

'Spectaculaire' lichtgevende koepel

De nieuwste collecties van het Franse modehuis worden tentoongesteld in een ruimte die is voorzien van een 'spectaculaire' lichtgevende koepel. Er is een trap die lijkt op een lint. Verder tref je een 'poëtische' fresco van witte toiles (testversies van kledingstukken, red.) en meubilair van hedendaagse kunstenaars.

"Met de onlangs geopende winkel opent een nieuw hoofdstuk in de liefdesaffaire van Dior met Parijs," aldus het modehuis.

Tijdelijk

De flagshipstore is voor twee jaar geopend, want dat is de tijd die is ingepland voor de verbouwing van Diors winkel op de Avenue Montaigne. Bekijk hieronder de beelden.

 

Beeld: Dior

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in