Chanel heeft de 2019/2020 Cruise-collectie onthuld. Tijdens de modeshow in Parijs afgelopen vrijdag zijn 79 looks gepresenteerd.

Het decor voor de modeshow was het Grand Palais, de grote glazen tentoonstellingshal die gebouwd is voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Het paleis was voor de gelegenheid omgetoverd tot een treinstation. 

Article continues after the ad

Eerste show van Virginie Viard

Het is de eerste collectie van Virginie Viard, de nieuwe creatief directeur die icoon Karl Lagerfeld heeft opgevolgd. Viard nam ons mee op een bijzondere treinreis.  

Stropdas-strik

Vittoria Ceretti, Italiaans model en favoriet bij het Franse modehuis, opende de show in een pak in het kenmerkende zwart-witte palet van Chanel. Ze droeg daarbij de iconische Chanel stropdas-strik. 

Bloemenprint

We zagen jurken met bloemenprint, met lagen en met asymmetrische vormen voorbijkomen. Het zag eruit alsof de modellen net uit het café-restaurant Le Riviera in het Grand Palais waren gestapt en de trein hadden gehaald.

 

 

Het kenmerkende zwart-witte palet van het Franse modehuis werd aangevuld met mokkabruin en navy.   

Ook model Claudia Schiffer was aanwezig bij de show.

Bron: Chanel
Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in