Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: 3 architecten herontwerpen Prada-klassieker

Tijdens de laatste Milan Fashion Week presenteerden Elizabeth Diller, Kazuyo Sejima, and Cini Boeri hun visie op de iconische nylon tas van het modehuis. Toen Prada in de jaren ’80 een soort ‘parachutestof' lanceerde als vervanger van het traditionele leer, ging er een shock over de catwalk. Maar...

Zien: 3 architecten herontwerpen Prada-klassieker

Tijdens de laatste Milan Fashion Week presenteerden Elizabeth Diller, Kazuyo Sejima, and Cini Boeri hun visie op de iconische nylon tas van het modehuis.

Toen Prada in de jaren ’80 een soort ‘parachutestof' lanceerde als vervanger van het traditionele leer, ging er een shock over de catwalk. Maar het zette de naam Prada wel op de kaart.

De tas die Miuccia Prada toen lanceerde, een soort nylon rugzak, werd een Prada-signature. Een iconische mode-klassieker. Vandaar dat deze tas werd geselecteerd om eens goed onder genomen te worden door drie architecten.

Voor de voorjaars/zomercollectie van 2019 tijdens de Milan Fashion Week, werden de tassen op de catwalk getoond. Handtassen zijn niet meer alleen maar eye-candy, maar hebben ook een functie. En daar een goede en stijlvolle oplossing bedenken, laat dat maar aan een architect over.

Elizabeth Diller maakte een tas én een outfit van de nylonstof. Waarom deze twee niet vaker worden gecombineerd, is haar een raadsel. Kun je je tas dragen? Als kledingstuk? Dat is de vraag waar zij antwoord op geeft.

The yoke van Elizabeth Diller:

Kazuyo Sejima richtte zich meer op reisbagage en ontwierp de Daln en Yooo, bedoeld als nekkussen en handbagage die je meeneemt in het vliegtuig. Classy en speels, met zo'n neckpillow willen wij best gezien worden in het vliegtuig.

Cini Boeri komt uit de industriële hoek. Zij wil het leven van de mens makkelijker en praktischer maken. Haar design sluit hier perfect op aan.

Bron: Architectural Digest. Beeld: Prada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in