Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Yasmin Le Bon verkoopt een paar páreltjes uit haar fashion-archief

Al van jongs af aan verzamelt Yasmin Le Bon (53) bijzondere fashion-items. Van couture jurken tot klassieke tassen en natuurlijk heel veel schoenen. Maar kleding moet gedragen worden, daarom verkoopt ze nu een deel van haar rijke fashion-archief. Jij kan daardoor misschien een iconisch item op de...

Yasmin Le Bon verkoopt een paar páreltjes uit haar fashion-archief

Al van jongs af aan verzamelt Yasmin Le Bon (53) bijzondere fashion-items. Van couture jurken tot klassieke tassen en natuurlijk heel veel schoenen. Maar kleding moet gedragen worden, daarom verkoopt ze nu een deel van haar rijke fashion-archief. Jij kan daardoor misschien een iconisch item op de kop tikken.

Op de vraag waaróm ze een deel van haar collectie veilt, is haar antwoord: “Mijn kleding staat voor bepaalde periodes in mijn leven. Ik zie afzonderlijke kledingstukken als items met een specifiek verhaal.

Mensen ontwikkelen zich en sommige items passen niet meer bij me, maar misschien wel bij iemand anders. Dat vind ik een mooie gedachte.”

Daarnaast vind ik dat kleding gedragen moet worden. Het is niet bedoeld om ergens te verstoffen in een doos. Alle kleding die verzameld heb, draag ik ook. En als ik het niet meer draag, geef ik het weg of verkoop ik het.”

Items for sale:

Jurkje van Chanel en Pucci shirts

Deze práchtige Manolo Blahniks

Wit shirt en riem van Alaïa

Deze Chanel-klassieker

Vinatge Pucci shirt en legging met Manolo Blahnik muiltjes

Aan welk item zitten de meeste herinneringen?

“De off-shoulder zwarte Alaïa-jurk is doordrenkt met herinneringen. Ik heb het zo vaak gedragen, het staat echt symbool voor een mooie periode; het leven was spannend, ik was getrouwd en ik had net mijn eerste kind gekregen.

De tweedelige paarse Alaïa-outfit die ik verkoop, is ook heel speciaal voor mij. Ik kreeg het nadat mijn tweede dochter was geboren en ik Alaïa bijna elke dag droeg. Ik voelde me krachtig en sterk, alsof ik alles aankon. Maar het is tijd dat deze outfit het harnas van iemand anders wordt.”

Benieuwd naar de items die nu te koop zijn? Klik hier

Beeld: Vestiaire Collective

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in