Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welke zonnebril past het beste bij de vorm van jouw gezicht?

Zonnebrillen; we kunnen er geen genoeg van hebben. Een nieuw zomers outfitje is voor ons ook meteen een goede reden om een bijpassend montuurtje aan te schaffen. Maar die bril die een vriendin práchtig staat, kan er bij jou uitzien als 'net niet. De vorm van je gezicht speelt hierbij een grote ro...

Welke zonnebril past het beste bij de vorm van jouw gezicht?

Zonnebrillen; we kunnen er geen genoeg van hebben. Een nieuw zomers outfitje is voor ons ook meteen een goede reden om een bijpassend montuurtje aan te schaffen. Maar die bril die een vriendin práchtig staat, kan er bij jou uitzien als 'net niet. De vorm van je gezicht speelt hierbij een grote rol. Welk montuur past bij welk gezicht:

1. Langwerpig gezicht

Als je gezicht langer is, dan dat het breed is, staan brillen met een rechte bovenkant en iets afgeronde glazen je het beste. De bril moet, net als je gezicht, optisch iets langer zijn qua vorm.

Lucky you, want de ultieme zonnebril-klassier The Aviator van Ray-Ban past perfect bij jou. Die brengt je gezicht weer in balans.

2. Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht willen we allemaal wel, want jou staat bijna álles. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de bril niet te groot of te breed is in verhouding met je gezicht.

3. Hartvormig gezicht

Doordat je een iets breder voorhoofd hebt en een spits toelopende kin, is het niet zo mooi om voor heel strakke lijnen te gaan wat je zonnebril betreft. Kies liever voor een model dat mooi matcht met je gezicht.

Daar is-ie weer: De Aviator kan jij ook heel goed hebben. Pas verder op met heel zware monturen.

4. Vierkant gezicht

Jouw gezicht vraagt om contrast, een statement, karakter. Ronde brillen staan jou waarschijnlijk fantastisch! Zoals deze van Max Mara.

Let op: kies een bril die niet te laag op je wangen ligt, want dan lijkt je kaaklijn grover.

5. Rond gezicht

Net als de mensen met een vierkant/hoekig gezicht, doe jij er goed aan om te gaan voor contrast. Rechthoekig dus. Zorg dat de glazen breder zijn dan dat ze hoog zijn óf ga voor een zogenoemde cat-eye, waarvan de hoeken iets omhoog aan. Deze Fendi zou jij, als je durft, heel goed kunnen hebben.

Zorg er in ieder geval voor dat je een zonnebril draagt met 100% uv-bescherming. 

Beeld: iStock. Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in