Zonnebrillen; we kunnen er geen genoeg van hebben. Een nieuw zomers outfitje is voor ons ook meteen een goede reden om een bijpassend montuurtje aan te schaffen. Maar die bril die een vriendin práchtig staat, kan er bij jou uitzien als 'net niet. De vorm van je gezicht speelt hierbij een grote rol. Welk montuur past bij welk gezicht:

1. Langwerpig gezicht

Als je gezicht langer is, dan dat het breed is, staan brillen met een rechte bovenkant en iets afgeronde glazen je het beste. De bril moet, net als je gezicht, optisch iets langer zijn qua vorm.

Lucky you, want de ultieme zonnebril-klassier The Aviator van Ray-Ban past perfect bij jou. Die brengt je gezicht weer in balans.

2. Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht willen we allemaal wel, want jou staat bijna álles. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de bril niet te groot of te breed is in verhouding met je gezicht.

3. Hartvormig gezicht

Doordat je een iets breder voorhoofd hebt en een spits toelopende kin, is het niet zo mooi om voor heel strakke lijnen te gaan wat je zonnebril betreft. Kies liever voor een model dat mooi matcht met je gezicht.

Daar is-ie weer: De Aviator kan jij ook heel goed hebben. Pas verder op met heel zware monturen.

4. Vierkant gezicht

Jouw gezicht vraagt om contrast, een statement, karakter. Ronde brillen staan jou waarschijnlijk fantastisch! Zoals deze van Max Mara.

Let op: kies een bril die niet te laag op je wangen ligt, want dan lijkt je kaaklijn grover.

5. Rond gezicht

Net als de mensen met een vierkant/hoekig gezicht, doe jij er goed aan om te gaan voor contrast. Rechthoekig dus. Zorg dat de glazen breder zijn dan dat ze hoog zijn óf ga voor een zogenoemde cat-eye, waarvan de hoeken iets omhoog aan. Deze Fendi zou jij, als je durft, heel goed kunnen hebben.

Zorg er in ieder geval voor dat je een zonnebril draagt met 100% uv-bescherming. 

Beeld: iStock. Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima heeft meerdere paren in d'r garderobe

Lekkere luchtige jurken, een fijn slippertje, maar ook de espadrille (hoog of laag) is het helemaal deze zomer. Onze eigen koningin werd er immers vorige week al op gespot.

Ze lopen lekker, zijn luchtig en makkelijk te combineren. De espadrille (gemaakt van canvas of katoen) doet het al jaren goed.

Stukje geschiedenis

Even een duik in de (mode)geschiedenis. Deze fijne stapper werd al gemaakt in de veertiende eeuw in de Spaanse gemeenschap Catalonië. De traditionele espadrille heeft een bovenkant van canvas, maar tegenwoordig zijn er verschillende modernere versies te vinden. 

Looks

In de jaren vijftig waren actrices Audrey Hepburn en Grace Kelly al enorme fan. Hoe draag je deze fijne stapper het beste?

Combineer de espadrille met denim voor de ultieme seventies look, net als Máxima. Maar ook onder een jeans of een lange zwierende rok staan ze waanzinnig. 

Net als Máxima

Onder een jeansShoppen

En dan nog even onze favorieten op een rij. Het is nu de tijd om ze te kopen, want er is nog steeds sale. En daar worden we heel blij van.

1. Espadrille van satijn van L.K.Bennet, te koop bij de Bijenkorf voor € 125,-

2. Denim platform espadrille sandals van Miu Miu, te koop bij MyTheresa voor  € 390,-

3. Stoffen espadrille van de Zara, te koop voor € 25,95 

Bron: Nouveau/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dierenprints zijn deze zomer helemaal hot, met de panterprint voorop. Wij kwamen deze scháttige slippertjes tegen die absoluut mee gaan op vakantie.

Het merk Charlotte Olympia, dat grossiert in dierenprints, bestaat 10 jaar en viert dat samen met Havaianas.

Dat gelukkige huwelijk resulteert in deze slippers: Purrfect Havaianas. Met dunne gouden bandjes en een subtiele zool met een licht verhoogd hakje. Én de onmiskenbare dierenprint natuurlijk. Leuk voor onder een zomerrokje of op het strand. Van ons mogen ze mee!

Je vindt ze op havaianas.com voor 55 €.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in