Weinig zo fijn als een heerlijke jurk. Met één kledingstuk zie je er al meteen goed uit. Maar welk type jurk past het best bij je? Hier 7 zinderende zomerjurken:

1. Klassieke jurk

Jouw figuur: alles kan, je past gewoon de jurk aan jouw lichaamstype. Heb je grotere borsten, dan staat een V-hals mooi. 

More content below the advertising

2. De wikkeljurk

Jouw figuur: ideaal voor vrouwen met rondingen. Een recht, smal figuur gaat snel verloren in een wikkeljurk. 

 

Een bericht gedeeld door hipengo (@hipengo) op

3. Lolita jurk

Jouw figuur: in het ideale geval heb je het figuur van de jurk, smal bovenaan, breder aan de onderkant. Brede heupen zijn geen punt, grote borsten wel; daarmee raakt de jurk uit balans. 

4. Slipdress

Jouw figuur: door de rechte, tamelijk smalle coupe is dit geen jurk die veel imperfecties verhult. Zeker niet als het een exemplaar van zijde of satijn is; daarin wordt elk randje benadrukt. Ideaal dus voor rechte, smalle figuren. 

5. De overgooier

Jouw figuur: de bovenkant mag een beetje los zitten, oversized zijn, maar vanaf de taille wordt de jurk smaller. Het ideale figuur hiervoor is lang, met een goeie taille en niet al te grote borsten. Heb je een figuur met veel rondingen, dan kan de overgooier wat oubollig aandoen, dus opgelet.

6. Hemdjurk

Jouw figuur: de hemdjurk is een vergevingsgezind kledingstuk. Of je nu smal of breder bent, met of zonder rondingen: alles kan. Een grotere cupmaat past prima in een hemdjurk als je de bovenste knoopjes open laat.

Heb je bredere heupen, laat dan ook onderaan wat knopen los, zodat de rok mooi kan uitwaaieren. Het enige waar je op moet letten, is dat de jurk nergens knelt.

7. Romantische jurk

Jouw figuur: de wijdere rok flatteert als je brede heupen hebt. Plooien en ruches maken je silhouet wel wat breder, dus heb je een forse boezem, dan kun je beter een soberder model kiezen. 

Deze maand in Nouveau nog veel meer zomerjurken, inspiratie en modetrucs.

Nu in de winkel (met complete roman als bookazine):

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in