Toen we jong(er) waren, wisten we zeker dat we altijd hakken zouden blijven dragen. Het idee alleen al dat we bijvoorbeeld zouden gaan shoppen of uit eten op sneakers... Maar tijden veranderen en welkom in 2019, waarin het volstrekt geaccepteerd, en zelfs fashionable, is om makkelijk zittende schoenen te dragen, zoals gympen en sandalen zonder hakken. Wat een verademing!

Maar wist je dat we, hoe comfortabel we ons schoeisel ook vinden (en hoe bedreven we ook zijn in het shoppen van schoenen), bijna allemaal de fout ingaan als we een nieuw paar passen (én vervolgens aanschaffen)?

Denk aan je maat

Om te beginnen dragen we de verkeerde maat: ongeveer 90 procent van de mensen kiest voor een of twee maten te klein. Dat heeft te maken met het feit dat onze voeten groter (lees: platter) worden als we ouder worden. Zo’n beetje alles aan ons lichaam verandert met de jaren, dus onze voeten ook. En als je je daar niet van bewust bent, krijg je klachten. Die je dus vrij eenvoudig kunt voorkomen en verhelpen, dat is het goede nieuws.

Warm weer

Een goed idee is om schoenen te kopen aan het eind van de dag. Dat heeft een reden. Onze voeten zwellen wat op gedurende de dag en als je later op de dag gaat shoeshoppen, heb je meer kans dat je de juiste maat koopt. Net als nu het warm weer is. Probeer het maar eens uit. 

Article continues after the ad

3 testjes

Maar er kan nog meer verkeerd gaan. Deze 4 testjes voorkomen gegarandeerd een miskoop, omdat je ermee kunt bepalen of schoenen goed voor je voeten zijn:

1.    

Knijptest – knijp zachtjes in de hiel van de schoen, als je het materiaal samen kunt knijpen, zal de schoen je niet genoeg ondersteuning geven.

2.    

Vouwtest – pak de schoen in je hand en probeer hem dubbel te vouwen, als dat lukt, is ie niet stevig genoeg.

3.    

Wiebeltest – je moet met je tenen kunnen wiebelen, anders heb je niet genoeg ruimte. 

En nog even dit: slippers, als in flipflops, zijn ronduit slecht voor je voeten, je kunt beter voor sandalen kiezen. 

Goed, dit alles wetende, kunnen we ons weer met een gerust hart in de uitverkoop storten…

Bron: Well + Good

Beeld: Photo by Andrew Tanglao on Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in