Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van de tartan ruit tot dierenprints en leer: 3 x mooie najaarstrends

We hebben geen kristallen (mode)bal, maar de catwalks tijdens verschillende modeweken in Milaan, Parijs, Copenhagen, Londen en New York komen een heel eind. Wij presenteren daarom als de trends voor dit najaar: Want ja, ook al zitten we nog midden in de zomer. Het najaar komt stiekem al om de hoe...

Van de tartan ruit tot dierenprints en leer: 3 x mooie najaarstrends

We hebben geen kristallen (mode)bal, maar de catwalks tijdens verschillende modeweken in Milaan, Parijs, Copenhagen, Londen en New York komen een heel eind. Wij presenteren daarom als de trends voor dit najaar:

Want ja, ook al zitten we nog midden in de zomer. Het najaar komt stiekem al om de hoek kijken, zeker in de winkels.

1. Rraaawwwwww

Net als deze zomer, is de dierenprint hot in het najaar. Show your wild side dus! En niet alleen de leopard doet het goed, ook de zebra, slang en panter zijn favoriet.

We vinden de print overal: van blouses tot broeken en van jassen tot schoenen. Alles kan en alles mag! De prints kwamen onder meer in de shows van Bottega Veneta, Tom Ford, Balenciaga en Carolina Herrera voorbij. 

2. Biker girl

Leer en studs blijken de perfecte stijlcombinatie. Leather rokken, boterzachte leren broeken, maar ook trenchcoats van leer domineerden de catwalk van verschillende designers.

En het hoeft niet altijd per se zwart te zijn. Zo koos Givenchy voor groen en Loewe voor de kleur butterscotch. Maar ook Stella McCartney, Saint Laurent en Miu Miu kwamen met een eigen interpretatie. Haal je bikerjack maar weer te voorschijn dus. 

3. Check(mate)

Checks are back! Ja, ook dit jaar is de ruit er weer in alle soorten en maten te vinden op tassen, jassen, schoenen en sweaters. Leef je lekker uit met bijvoorbeeld de Schotse ruit. Maar combineer ook gerust meerdere prints en kleuren. 

De ruit is één van de meest populaire fall/winter printjes. Combineer de ruit met borduursels om lekker op te vallen. 

Bron: InStyle/Nouveau Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in