Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Trendsetter: De broekpakken van Mies Bouwman

"Dag lieve mensen," als we ons íets van de Grand Dame van de Nederlandse televisie herinneren, dan zal het haar hartelijkheid zijn... Én haar broekpakken. Mies kreeg de Nederlandse vrouw uit de rok en in de broek. Een trend waar ze zelf nooit afscheid van nam. Mies zorgde ervoor dat haar broekpak...

Trendsetter: De broekpakken van Mies Bouwman

"Dag lieve mensen," als we ons íets van de Grand Dame van de Nederlandse televisie herinneren, dan zal het haar hartelijkheid zijn... Én haar broekpakken. Mies kreeg de Nederlandse vrouw uit de rok en in de broek. Een trend waar ze zelf nooit afscheid van nam.

Mies zorgde ervoor dat haar broekpak zéker niet eentonig werd. Hoewel áltijd ton-sur-ton, maakte ze de outfit af met een sjaaltje of ander accessoire.

Dit is één van onze favorieten. De grote zakken en strakke lijnen, maken dit pak heel boeiend. La Bouwman voerde de kleur helemaal door, tot aan de schoenen toe. 

Op iets latere leeftijd paste het broekpak haar ook nog perfect. Ze koos nu voor iets meer uitgesproken kleuren. Hélemaal af. Weinig sieraden, omdat het pak al vrij woest gekleurd is. De schoenen en tas maken het ensemble compleet. Wát een stijl.

De designers Dick Holthaus en later Frans Molenaar zijn haar huisontwerpers. Holthaus stikte soms zelfs haar initialen op haar jasjes.

Beeld: ANP