Embroidery – een ambachtelijke touch

Vroeger was het een hele normale zaak: zelf even een A-lijn jurkje maken voor uw dochter, een sjaal breien voor uw buurman of de knopen van uw jas vervangen. Of weet u nog, dat iedereen aan het borduren was geslagen? Maar als u dacht dat dit ouderwets is: no way. Borduren is terug!

Geborduurde applicaties verschijnen in diverse Fall Winter 2016 collecties. Borduren draait om het creëren van iets origineels en kost tijd. De designs zijn daarmee draagbare kunstwerkjes op ambachtelijk niveau. Een outfit kan daarmee al veel zeggen: door de print van het borduurwerk zit er een persoonlijke touch aan.

Article continues after the ad

Gucci laat het zien hoe het moet. Deze decoratieve elementen verbinden de couture vakmanschap met de energie van dagelijkse kleding.

Alles: Gucci

Misschien iets té heftig? Zo kunt u borduren als rode draad in uw garderobe stoppen:

De klassieke trend. Zo komt het handgemaakte aspect naar voren als een brocante en royale look. Gemengd met een gouden glans en grote juwelen is deze stijl tijdloos en vol luxe.

VLNR: Etro, Manolo Blahnik, Patrizia Pepe

 

Voor een meer dagelijkse aanpak, kunt u zich wagen aan een verfijndere look. De toepassing van de geborduurde applicaties zijn of veel of groots. Doordat de rest van het item een effen kleur heeft, blijft het item rustig maar toch gewild. Zo kan deze trend niet mis gaan!

VLNR: Max Mara, Escada, Escada

 

Ook heel lief: de D&G FAMILY collectie. Deze decoratieve padgesvormen een schattig verhaaltje per item. Een tas met een picknickend gezin of T-shirt met een knuffelende zoon: gewoonweg té zoet!

Schoenen: Dolce and Gabbana

Bewaren

Bewaren