Niet een nieuwe trend, wel een andere invalshoek. De velvettrend is al een paar seizoenen aan het borrelen, maar nu strijkt hij een serieuze hit. Victoria Beckham liet op de New York Fashion Week haar lente zomer 2017 collectie zien met behoorlijk veel glanzend fluweel. Wij wachten niet met deze chique stof – fluweel komt deze winter al. De site met meer dan 9.000 merken, Lyct.com, heeft een stijging van 45 procent in vergelijking met vorig jaar geconstateerd en biedt op dit moment 4.200 fluwelen items. Maar waar te beginnen met zo’n overvloed aan keuze?

Velvet Victoria Beckham SS17 collectie

 

Article continues after the ad

 

Voor iedereen met een klassieke voorkeur hebben veel merken oude favorieten gedompeldVelvet in het fluweel. Chloé’s elegante coquileranden ballerina’s zijn nu bijvoorbeeld verkrijgbaar in fluweel voor een avond-vriendelijke look.

Champagne Benita top, £129, Hobbs, Wide leg trousers, £59, M&S, Scallop-edged block-heel velvet pumps, £365, Chloé, Matchesfashion.com

 

VelvetElegante sportswear met fluweel. Het idee van de fluwelentrainingspak zoals wij hem van ‘Juicy Couture’ kennen willen wij u besparen, maar deze trend is inderdaad wel pittig. Combineer daarom een stoerder en comfortabel item met een klassiek en rechter item. Een fluwelen broek met een gevoerd colbert bijvoorbeeld. De bomberjack zit op een randje van classy en kitch, maar met de pleated skirt van Topshop erbij valt u zeker op. Op een goede manier dan. Zara pikt de trend ook op en biedt veel voor een klein prijsje.

Pleated skirt, £55, Topshop, Waterproof velvet jacket, £285, Keji, Nuji, Velvet sneakers, £170, Eytys, Net-a-Porter

En dan nog de praktische zaken
Qua verzorging kan de stof door de samenstellingen erg verschillen. Kijk daarom altijd naar de label of u hem in de wasmachine kunt doen. Ook moet fluweel altijd hangen, anders wordt het fluweel plat. Als er toch kreuken te vinden zijn, gebruik dan de stomer als het item binnenstebuiten hangt. Doe nooit de strijkijzer op de stof! Nog een trucje is om met een nooit gebruikte tandenborstel de stof in één richting te vegen. Hiermee haal je stofjes en kleine vlekjes weg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren