De Franse actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg (47) heeft dinsdagavond samen met de Spaanse acteur Javier Bardem het filmfestival van Cannes geopend. Ze schitterde in een jurk met zebramotief van het Franse label Saint Laurent ontworpen door Anthony Vaccarello én maakte indruk met haar rockkapsel. 

De look van de dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin was androgeen en ook mysterieus te noemen. Haar visie op glamour is zeker gedurfd. 

Article continues after the ad

Juwelen van Maison Boucheron

Charlotte ging op de Franse tour, want ze completeerde haar jurk van Saint Laurent met juwelen van de eveneens Franse juwelier Maison Boucheron. Ze droeg ringen die waren uitgevoerd in witgoud en voorzien van diamanten. Ook droeg ze bijpassende armbanden van het Franse label.  

Tilda Swinton

De 72ste editie van het filmfestival werd geopend met de vertoning van de zombiefilm The Dead don’t Die van Jim Jarmusch, waarin onder anderen Bill Murray, Tilda Swinton, Selena Gomez, Steve Buscemi en Adam Driver te zien zijn.

Voor het festival, dat tot en met zaterdag 25 mei duurt, reist een groot aantal sterren af naar de Zuid-Franse badplaats. Onder anderen Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Léa Seydoux, Isabelle Huppert, Alain Delon, Elton John, Iggy Pop en Tom Waits maken hun opwachting. 

Bronnen: Maison Boucheron, Belga, elle.fr
Beeld: Maison Boucheron

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in