It's in the jeans: het spijkerjack wordt in 2018 dé modehit van het jaar. Met name het Franse label Vetements zal er dit jaar flink mee uitpakken. 

In felle kleuren, met scheuren, studs of oversized. Je kunt het zo gek niet bedenken. Trek je oude jasje maar weer uit de motteballen dus. 

 

Fashion fades, denim is eternal. #LaDetresse

Een bericht gedeeld door La Detresse (@la_detresse) op

 

 

VETEMENTS SPRING SUMMER 18 NEW DROPS COMING SOON www.net-a-porter.com / www.mrporter.com

Een bericht gedeeld door VETEMENTS (@vetements_official) op

 

Net als vroeger
De reden dat het 'ouderwetse' spijkerjasje in 2018 weer kan is volgens The Guardian heel simpel: iedereen verlangt naar authenticiteit. Dit jaar wordt dus niet het jaar van de jeans, maar van het spijkerjack. Hou de grote merken in de gaten. Van Gucci tot Balenciaga en Calvin Klein, overal vind je een bijzondere variant van het jasje. Ga jij er eentje aanschaffen?

Bron: The Guardian
Beeld: iStock

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel